9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Manisa'da "Urgan Operasyonu"

Manisa'da polis tarafından düzenlenen "Urgan Operasyonu"nda bir miktar uyuşturucu madde ve silahlarla birlikte 10 kişi yakalandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 4 Şubat 2006 tarihinde "Çığ" adı verilen operasyonda örgüt kapsamında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan il merkezinde toplam 10 kişinin yakalandığı, mahkemeye çıkarılan zanlıların tamamının tutuklandığı belirtilerek, aynı örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Urganlı Kasabası'nda ikamet eden ve daha önce adam öldürmeye teşebbüs suçundan cezaevinde yatan H.A. liderliğindeki örgütün Manisa il merkez, çevre il ve ilçelerde uyuşturucu ve silah ticareti yaptığının tespit edildiği, bunun üzerine 4 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen "Urgan" adlı operasyonda H.H. ile kardeşi T.A'nın Manisa il merkezinde, M.Ö, E.Z. ve R.P'nin Turgutlu'da, İ.A'nın Urganlı Kasabası'nda, D.K'nın Ahmetli İlçesi'nde, M.G, Y.D. ve V.S'nin ise İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde yakalandığı kaydedildi. Örgüt üyelerinin üzerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda ise bir miktar esrar maddesi, 5 adet ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 5 adet şarjör ile 8 adet mermi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, tüfeklere ait 20 adet fişeğin ele geçirildiği açıklandı.

Örgüt kapsamında uyuşturucu ve silah ticareti yapmak suçundan gözaltına alınan 10 kişi, bugün Manisa Adliyesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 19:22:47
Güncelleme :7 Nisan 2006 Cuma 19:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail aykut IP: 85.107.62.xxx Tarih : 20.01.2007 15:35:36
çok iyi olmuş böyle insanların suçunu yayınlayıp bizi bilgilendirdiğiniz içinde size teşekürler