9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Manisa'da belediyeden çöp operasyonu

Manisa'da yaşlı bir bayanın evinde çöp biriktirdiği yönündeki şikayet üzerine hareket geçen belediye ekipleri, girdikleri evde 4 yıldır biriktirilmiş çöp yığınlarıyla karşılaştı. Daireden çıkarılan 4 traktör dolusu çöp, hem görevlileri hem de çevre sakinlerini şaşırttı.

Merkez Efendi Mahallesi Kirazlı Sokak'ta bir apartmanın 3. katında yaşayan Aliye Örücü'nün (80) evinde çöp biriktirdiği yönünde ihbar alan Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, söz konusu adrese gitti. Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ile Temizlik İşleri Müdürü Jülide Çakır'ın da bulunduğu çalışmada, ev sahibi Aliye Örücü'nün evde bulunmaması sebebiyle daireye çilingir yardımıyla girildi.

İçeride tüm salon ve odaların çöp yığınlarıyla dolu olduğunu gören görevliler şaşkına döndü. Örücü'nün 4 yıldır biriktirdiği anlaşılan çöpler, temizlik görevlileri tarafından balkondan bahçeye atıldı. Bu arada dairede değerli eşya bulunmazken, çöplerin arasında bulunan 650 YTL görevliler tarafından kayıt altına alındı. Yaklaşık 3 saat süren çöp boşaltma işleminin ardından dairede dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Çöpleri biriktiren Aliye Örücü'nün nerede olduğu bilinmezken, oğlu Hayati Örücü (46), annesinin akli dengesinin yerinde olmadığını ifade ederek, "Biz yıllardır söylememize rağmen bir türlü evi çöpten temizleyemedik. Annem eve ben dahil kimseyi almıyor. 4 yıl önce bir defa daha temizlenmişti" dedi.

Annesinin sürekli evde bulunmadığını, zaman zaman köyüne gittiğini belirten Örücü, "Anneme ne verirseniz alıp evine götürüyor. Hayır kurumlarından dağıtılan yemeği evine getiriyor. Ne kadarını yiyor ne kadarı kalıyor bilemiyorum. Annem bizi eve almamasının sebebi kendinden başka kimseye güvenmemesi" diye konuştu.

Aliye Örücü'nün komşusu Yakup Yıldız ise, "Kendisiyle konuşmayı defalarca istedik. Kimseyi istemiyor. Herkesi kendine sanki düşman görüyor. 'Sizinle konuşmak istemiyorum' diyor. Bundan 4 sene önce daireyi yine temizlemiştik. O zaman da bir kamyon çöp çıkardık. Değişen bir şey yok" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 15:51:19
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 15:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?