4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Öcalan lehine imzaya gözaltı

Manisa'da PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan lehine Avrupa ve Türk makamlarına gönderilmek üzere imza topladıkları tespit edilen 3 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nurlupınar Mahallesi ve civarında yasadışı PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan lehine imza toplayan şahıslar olduğu ihbarı üzerine, söz konusu bölgeye giden emniyet güçleri, yaptıkları araştırmalarda Akpınar Mahallesi Yeni Harmandalı yolu üzerinde bulunan bir kıraathanenin önünde şüpheli 3 kişiyi yakaladı.

Şahısların elinde BM Genel Sekreterliği'ne, Avrupa Konseyi'ne, Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na başlıklı, terörist başı Öcalan'ı öven ve onu bir siyasi irade olarak gören ifadelerin yer aldığı, imza kampanyası ibareli matbu form şeklinde önceden hazırlanmış, üzerinde çeşitli kişilerin isim ve adresler yazılı 10 adet form ile 90 adet boş form bulundu.

Formları halka imzalattığı tespit edilen B.P. (47), M.E.A. (40) ve Y.Ş. (32) isimli şahıslar gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 18:12:28
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 18:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ya sev IP: 84.61.2.xxx Tarih : 17.11.2005 11:05:39
daha ne duruyorsunuz kardesim hasta doktor un ayagina geldi tedavi yapin artik ama nafile ifadeleri alinir arka kapidan da degil elini kolunu sallaya sallaya ön kapidan cikip gider asil suclular lojistik destek saglayan adamlar pinar in basi burasi iste hadi görelim