9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Polis lokali önünde bomba alarmı

Manisa merkezde bulunan Emniyet Lokali önünde polis noktasının iki yanında fark edilen kitaba benzer iki ayrı paketin bomba olabileceği ihtimali üzerine fünye ile patlatılması sonucu, paketlerin boş olduğu anlaşıldı. 

Bugün saat 11.00 sıralarında 1. Anafartalar Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürlüğü'ne 100 metre mesafede olan Emniyet Lokali'nin dışındaki polis noktasının her iki yanında şüpheli paketler bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis, söz konusu yerde önce çevreyi güvenlik altına aldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba uzmanının izinli olması nedeniyle yaklaşık 2 saat İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden istenen bomba uzmanı beklendi. 

Görevli bomba imha uzmanının fünye ile patlattığı ilk paket boş çıktı. Diğer paketi eliyle kontrol eden görevli daha sonra paketin bomba olmadığını işaret etti. Polis olay yerinde inceleme yaparken, olayı polise ihbar eden Ahmet Şen isimli çocuk, "Lokalin yanından geçerken yerde Kur-an-ı Kerim'e benzer bir kitap gördüm. Yerden alıp duvarın üzerine bıraktım. Sonra da bomba olabileceği aklıma geldi korktum ve polise haber verdim" dedi. Ahmet Şen, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü. 

Bu arada, patlama sırasında büyük korku yaşayan çevre sakinleri, paketlerin boş çıkmasıyla rahat nefes aldı. Öte yandan, 2.5 yıl önce de Manisa Emniyet Müdürlüğü önüne bırakılan şüpheli paket tahrip gücü yüksek bomba çıkmıştı ve büyük maddi hasara yol açmıştı.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 18:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?