9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Rüzgar 4 operasyonu

Manisa'da jandarma ve emniyet işbirliğiyle 'Şak Şak' adlı suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Rüzgar-4' operasyonunda yakalanarak adliyeye sevk edilen 28 kişiden 22'si tutuklandı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde geçtiğimiz hafta sonu yakalanan 28 çete üyesi, sorgulamanın tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde adliyeye çıkartıldı. Savcılıkça ifadeleri alınan çete lideri Y.Ş.Ş. (Yılmaz Şahin Şakşak) ve çete üyesi oldukları öne sürülen M.T. (Murat Tosun), M.K. (Mustafa Karanfil), M.B. (Mustafa Bayatur), D.T. (Derya Tuna), A.Ş. (Aydın Şakşak), M.K. (Mustafa Kıral), M.B. (Mehmet Bacak), K.K. (Kadir Kılınç), M.S. (Murat Semerci), N.F.B. (Nusret Fırat Barutçuoğlu), C.N.A. (Cüneyt Nasuf Arusan), M.K. (Mustafa Kebapçı), A.P. (Ali Poyraz), M.B. (Mustafa Borazan), G.B. (Gökan Baydaş), E.S. (Engin Sert), N.E. (Nezih Erdeş), A.Ş. (Ali Şakşak), A.D. (Aydın Düzay), T.Ç. (Turan Çelik) ve V.T. (Veli Turgut) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan 22 kişinin önümüzdeki günlerde İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "suç işlemek maksadıyla örgüt ve grup kurmak" suçundan yargılanacağı bildirildi.

"Şak Şak" çetesinin Manisa merkez, Akhisar, Alaşehir, Kırkağaç, Salihli, Saruhanlı ve Turgutlu ilçeleri ile İzmir'in Bornova ve Kemalpaşa ilçeleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde adam öldürmeye azmettirme, gasp, çek-senet tahsilatı, adam kaçırma, alıkoyma, tehdit, yaralama, darp suçlarını işlediği, çete lideri Y.Ş.Ş. ve diğer şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise biri X ışınlarıyla tespit edilemeyen Glock marka olmak üzere 10 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği ve bu silahlara ait 301 adet muhtelif çapta mühimmat, 2 adet sustalı bıçak, çok sayıda çek-senet, 6 adet bilgisayar ve 10 gram esrar, 2 Motorola marka el telsizi, 1 Megane marka otomobil, bir Mitsubishi panelvan olmak üzere 2 adet araç ve 25 cep telefonu ele geçirildiği açıklanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 16:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?