9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Salihli'de telefon kablosu hırsızlığı

Salihli'de toplam 29 telefon direğinden kilometrelerce uzunluğunda kablo çaldıkları belirlenen 5 kişi, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 8 Nisan 2006 tarihinde sabah erken saatlerde E-96 Karayolu üzerinde kontrol yapan Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, şüphe üzerine 80 AR 987 plakalı beyaz renkli Isuzu marka kamyoneti durdurdu. Bunun üzerine havanın karanlık olmasından da faydalanarak yaya olarak kaçmaya çalışan M.Y. (49), K.N. (43), H.A. (32), A.A. (34) ve M.S.Y. (43) isimli şüpheliler, olay yerine gelen takviye ekiplerin de yardımıyla yakalandı. Şüphelilerin kullandığı kamyonette yapılan aramada İğdecik-Akören köyleri arasında bulunan 29 telefon direğinden kesildiği tespit edilen Türk Telekom'a ait 2 bin 500 metre uzunluğunda telefon kablosu, 2 adet tel kesme makası, 1 adet keser, 1 adet demir testeresi ve 1 adet pense ele geçirildi.

Yapılan tahkikat neticesinde şüphelilerin daha önce de Salihli İlçesi'ne bağlı kasaba ve köylerde benzer hırsızlık olaylarına karıştığı, ayrıca Elazığ ve Erzurum'da petrol boru hattından hırsızlık ile Burdur ve Erzincan'da telefon teli hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. 5 zanlı, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Salihli Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 17:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?