9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Sis kazaları: 1ölü, 2 yaralı

Manisa-Akhisar Karayolu'nda bu sabah yoğun sis yüzünden meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, ilk kaza saat 08.30 sıralarında, Gökçekaya köyü kavşağında meydana geldi. Köyden Akhisar'a yolcu taşıyan Halil Tosun idaresindeki 45 S 8955 plakalı midibüs, tali yoldan anayola hatalı çıkış yapınca, o sırada Akhisar'dan Manisa'ya seyir halinde bulunan Halil İbrahim Çuvalcı idaresindeki 34 VV 0318 plakalı kamyonla çarpıştı. Kamyon yol ortasında kalırken, midibüs kaza yerinden ayrılarak yoluna devam etti.

Kamyon sürücüsü Halil İbrahim Çuvalcı, aracını yolun sağına çekmek isterken, o sırada Manisa'ya seyir halinde olan Salih Menteş (57) idaresindeki 16 Z 2509 plakalı kamyon, yoğun sis yüzünden, kaza yapan kamyona arkadan çarptı. Çarpma sonucu kamyon sürücüsü Salih Menteş, olay yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada birbirlerine yakın seyreden Mehmet Bulut idaresindeki 45 V 57 02 plakalı kamyon da 16 Z 25 09 plakalı kamyona, Murat Tuyum yönetimindeki 45 NV 252 plakalı oto, Altan Kınış yönetimindeki 45 Y 1479 plakalı oto, Alev Üzümcü yönetimindeki 45 S 77 08 plakalı oto ve son olarak da Hamdi Kurt yönetimindeki 35 EBH 40 plakalı otomobil önünde kaza yapan araçlara zincirleme olarak çarptı. Kaza yapan otomobillerden birinin sürücüsü olan Alev Üzümcü, yaralı vaziyette Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Üzümcü'nün bacağının kırıldığı, ancak sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

KAZA YERİNDEN GEÇERKEN YAKALANDI
Zincirleme kazaya sebep olarak olay yerinden ayrılan midibüs sürücüsü Halil Tosun ise Akhisar'dan tekrar yolcu alıp kaza yerinden geçerken, kamyon şoförü Halil İbrahim Çuvalcı'nın uyarısı üzerine polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan, zincirleme kazaya eş zamanlı olarak, aynı karayolu üzerinde iki kaza daha meydana geldi. Kazalardan ikincisinde, Mehmet Orhan yönetiminde Manisa'dan Akhisar'a seyir halindeki 45 DR 297 plakalı oto, sis nedeniyle Erdal Yalçın yönetimindeki 35 CNK 60 plakalı araca arkadan çarptı. Bu kazada büyük şans eseri ölü ya da yaralı çıkmazken, üçüncü kazada Balıkesir'den Akhisar'a gitmekte olan Salih Öksüz yönetimindeki 16 BCM 28 plakalı otomobil direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan sürücü Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Her üç kazayla ilgili soruşturmaların sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 12:54:35
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 10:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?