4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

ANAP'lı başkan istifa etti

Anavatan Partisi Manisa İl Teşkilatı Başkanı Cengiz Erciyesli, partisindeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında istifasının nedenini açıklayan Cengiz Erciyesli, Anavatan Partisi'nin 1980 karanlığını aydınlığa kavuşturan ve cumhurbaşkanlığı gibi kutsal bir makamda görev almış kurucu genel başkanı merhum Turgut Özal tarafından kurulmuş ciddi bir parti olduğunu ifade ederek, "Kuruluşundan bugüne kadar bu partide olmaktan ve bu partiye özveride bulunmaktan daima onur ve şeref duydum. Siyasi sinerjisini ve enerjisini kaybedenler ne yazık ki kendilerine bu ulu partiyi oyuncak olarak görmektedirler. Davranışlarının ve söylemlerinin nereye gideceğini bilmeden bir takım tavırlar içinde olmaktadırlar. Yönetmeye talip olan göreve gelecektir. Hem yönetmeye talip olup hem de görevi istemeyecek. Bu ne siyasi ahlaka ne de siyasi etiğe uygun bir davranış değildir" dedi.

Anavatan Manisa İl Teşkilatı Başkanlığı için adı geçen eski belediye başkanı Adil Aygül'e de sitemde bulunan Erciyesli, "Ben siyasi ahlak çerçevesi içinde son yerel seçimlerde AK Parti belediye başkan adayı açıklanana kadar Anavatan Partisi'nden adaylığını açıklamayan adayı, bu yüzden kamuoyunda ve partimizde çok eleştirilmeme rağmen il başkanı olarak eleştirileri göğüsleyerek, müracaatında belediye başkan adayı yaptım. Siyasi ahlak bunu gerektiriyordu. Ben bu partide kimsenin kuklası olmadım. Şahsi çıkar ve kaprisim için hiç ama hiçbir şey yapmadım. 'Parti bitti' dendiği zaman paramla pulumla ekibimle 'Mezarcı başı' demelerine rağmen ben partimdeydim ve çalıştım. Emeğim helal olsun ama bu saatten sonra kendilerine uygun bir kukla bulsunlar. Benim gibi yok zamanında sahip çıkacak, para harcayacak birini bulsunlar. 'Genel merkez benim dediğimi yapar, benim onaylamadığım hiçbir şeyi onaylamaz' diyen bu gücünü kullansın ve görevi alsın. Parti daha fazla yara almadan görevi alsın ve kendisi konuşsun, başkalarını gazeteye ve televizyona çıkarmasın, sözlerini kendisi söylesin. Siyaset arenası biraz canlansın, hep birlikte basına ve televizyona konuşalım, gerçekler ortaya çıksın. Ben partideyim bekliyorum" diye konuştu.

Yeni il yönetimi için başvuran 150 kişi içinden seçilen 35 kişilik yönetimde yer alan üyelerden özür dileyen Erciyesli, basın toplantısı sonunda kendisini telefonla arayan Anavatan Teşkilatı Başkanı Miraç Akdoğan ile olan görüşmesinde şok yaşadı. Akdoğan'ın telefonda, "Yeni yönetim listesi oluşturma görevinde Adil Aygül'ü uygun gördük. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dediğini belirten Cengiz Erciyesli, daha sonra parti binasından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:09:53
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?