9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bülent Arınç'ın Manisa ziyareti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bir ülkenin kalkınması için turizmin fevkalade önemli bir kaynak olduğunu ancak Türkiye'nin bunu çok geç fark ettiğini belirterek, 2005 yılı itibariyle Türkiye'nin hedeflediği 20 milyon turist sayısına ulaştığını ve 20 milyar dolar gelir elde ettiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve açılış yapmak üzere memleketi Manisa'ya gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, bu sabah Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen programa Arınç'ın yanı sıra Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti yöneticileri, bürokratlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan TBMM Başkanı Arınç, turizmin bir ülkenin kalkınması için fevkalade önemli bir kaynak olduğunu vurgulayarak, "Türkiyemiz doğal kaynakları bakımından, kültür ve tarih varlıkları bakımından fevkalade zengin bir ülkedir. Dünyanın dört bir tarafını dolaştığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Türkiye, turizmin önemini maalesef çok geç kavradı. Son 20 yıl içerisinde bu önemin farkına varınca bir taraftan konaklama tesisleriyle, bir taraftan turizm bilincinin yerleştirilmesiyle, bir taraftan da ülkemize daha fazla turist çekmek için yapılacak tanıtma çalışmalarıyla ülkemiz çok büyük bir gayret gösterdi" dedi.

"TÜRKİYE, 20 BİN TURİST HEDEFİNİ YAKALADI"

2005 yılı sonu itibariyle Türkiye'nin turizmde hedeflediği rakama ulaştığını açıklayan Arınç, "Hedef 20 milyon turistti, bildiğim kadarıyla ülkemize 19 milyona yakın turist geldi ve bunların bıraktığı gelir 20 milyar dolar seviyesinde oldu. Bu Türkiye için çok önemli bir kaynak ama henüz potansiyelimizin, kaynağımızın çok azını kullanabiliyoruz. Turizm, denizden kumsaldan ibaret değil. Mesela Japonya'ya gittim, onlar 'Buradan Amerika sahillerine de, Güney sahillerine de gidebiliyoruz ama önemli olan arkeolojik kazılar ve buluntulardır' diyorlar. Türkiye'de ne ararsanız var. İnanç turizmi mi, en iyisi Türkiye'de var. Doğa turizmi mi, en güzeli Türkiye'de var. Macera arayanlardan, yamaç paraşütünden tutunuz raftinge kadar Türkiye gerçekten bulunmaz bir ülke. 'Peki bu sular böyle akar da biz karşıdan bakar mıyız? Bundan niçin istifade etmiyoruz. Niçin bunu bir enerjiye dönüştürmüyoruz' diye yıllarca önce düşünüldü ve çok şükür şimdi iyi bir noktaya geldik. İstanbul kongreler şehri oldu. Türkiye 2007, 2008 ve 2009 yıllarında Dünya Su Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. Bu kongreye katılacak katılımcı sayısı 20 bindir. 20 bin kişiye onları konaklayacak oteller bulmamız lazım, kongre sarayları yapmamız lazım, büyük tesisler yapmamız lazım" diye konuştu.

Manisa'yı gezen yabancı turist sayısının 50 bin civarında olduğunu kaydeden Arınç, "Manisa'da iki tane 4 yıldızlı otelimiz var. Toplam yatak sayısı bin. Bunlar gülünç rakamlar. Artık Manisa 3-5 tane 5 yıldızlı otel istiyor. Çünkü gelenler rahat etmek, huzuru bulmak ve kendilerine iyi bir servis yapılmasını arzu ediyorlar. 2-3 tane Anadolu otelleriyle bunu yapamayız. Onları eğlendirecek, gönüllerini hoş tutacak ve karşılığında da paralarını alacak yeni organizasyonlara ihtiyacımız var" dedi.

"DÜNYA TURİZMLE KALKINMIŞ"

Türkiye'nin ve Manisa'nın turizm yönünden çok zengin olduğunu, bu zenginliği en iyi şekilde kullanabilmek için devlet, belediyeler ve özel sektör olarak çok büyük gayret sarf edilmesi gerektiğine işaret eden Arınç, "Yurdumuza baktığımızda zenginliklerimizin farkına varacağız ve insanların her şeyi görmek için Türkiye'yi tercih etmeleri gerektiğine hepimiz inanacağız. Dünya turizmle kalkınmış. Roma'yı her yıl ziyaret eden turist sayısı 40 milyondan aşağı değildir. 40 milyon insan sadece Roma'ya geliyor. Bu büyük zenginlik Roma'da insanlardan vergi almaya bile gerek bırakmayacak kadar büyük bir zenginlik temin ediyor. Biz bir kişiye istihdam sağlamak için milyarlar harcamak mecburiyetindeyiz. Oysa bir kuruş bile harcamadan yapacağımız bir tanıtım veya turizme yatıracağımız 3 kuruş bize binlerce katıyla geri dönecektir" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, daha sonra Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerinin hediyelerini verdi. Arınç, kendisine sunulan bir sepet dolusu Mesir macununu da davetlilere saçtı. Saçım sırasında davetliler ve öğrenciler Mesir macunu kapabilmek için yarışırken ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Etkinlikte semazen ve halk oyunu gösterilerinin ardından sahneyi, Manisa'da yetişmiş Osmanlı şehzadeleri aldı. Temsili şehzadeler öz geçmişlerini ve yaptıkları hizmetlerini anlatırken, Kanuni Sultan Süleyman'ı temsil eden Aydın Kök isimli genç, 466. Mesir Festivali'nde olduğu gibi yine heybeti ve konuşmasıyla salondaki davetlileri coşturdu. Programda daha sonra Osmanlı kadın kıyafetleri defilesi yapıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, programın ardından Devlet Hastanesi'nde yeni modernize dilen acil servisin açılış törenine katıldı. Açış konuşmasını yapan Başhekim Sami Karakoç, 2005 yılı rakamlarına göre hasta sayılarının 435 bine yükseldiğini, bir yılda 234 bin 895, günde ise ortalama bin 500 hastaya poliklinik, 83 bin 614 hastaya da acil servis hizmeti verildiğini açıkladı. Yeni düzenlenen acil servis ve göz hastalıkları kliniğinin 300 milyar liraya mal olduğunu kaydeden Başhekim Karakoç, hastaneye yeni bir ek bina yapılması için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE AVRUPA'DAN HASTA KABUL ETMEYE BAŞLAMIŞTIR"

Arınç burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sağlık alanında son yıllarda yaptığı yeniliklerle çok büyük ilerleme kat ettiğini belirterek, "Doktorlarımızı, hemşirelerimizi, ebelerimizi ve bütün sağlık çalışanlarımızı iki açıdan tebrik ediyorum. Birincisi, gayretli çalışıyorlar. Fedakar çalışıyorlar. İkincisi ise, çok mukaddes bir görev yapıyorlar. Doğrudan insanla ilgili bir iş yapıyorlar. Bir insanın eğer ağrısını dindirebiliyor, acısını hafifletebiliyor, onu tedavi edip yeniden sağlığına kavuşturabiliyorsanız ve onun hayır duasını alıyorsanız, onu yakınlarıyla beraber mutlu ediyorsanız, bu herhalde yapılacak işler içerisinde en güzeli, ibadete en yakın olanı, insanı en çok mutlu edenidir. Özlük hakları bakımından da sağlık çalışanlarının bugün dünden daha iyi olduğunu ama gelecekte çok daha iyi olacaklarını biliyorum. Sorunlar çözülecektir. Sağlık bütün ülkelerin birinci meselesidir ve Türkiye sağlık sektöründe Avrupa'dan hasta kabul etmeye başlamıştır. Bugün İstanbul'a, Antalya'ya, Ankara'ya yurtdışından hasta gelmekte, ameliyat edilmekte, tedavi edilmektedir. Mükemmel doktorlarımız var. Tıbbi cihazlarımız var, mükemmel dört dörtlük beş yıldızlı hastanelerimiz var" diye konuştu.

Arınç, daha sonra da Vali Refik Arslan Öztürk ile birlikte acil servis ile yeni göz hastalıkları kliniğini hizmete açtı. Servisleri dolaşan Arınç, hastalara karanfil hediye ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:22:28
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 20:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?