8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Vatandaşların sorunları dinlendi

Manisa Belediyesi'nin ilk defa düzenlediği halk toplantısında bir kahvehanede vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Bülent Kar, önce sinevizyon yardımıyla 2005 yılı hizmetlerini ve 2006 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi, sonra da vatandaşların istek ve sorunlarını dinledi.

Karaköy semtinde bulunan bir kahvehanede düzenlenen halk toplantısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, bazı AK Partili yöneticilerin de katıldığı halk toplantısında Başkan Kar, 2005 yılı faaliyetleri ve 2006 yılı hedeflerini anlattı. Sinevizyon eşliğinde bilgiler veren Başkan Kar, "Bizim hedefimiz Manisa'da 5 yıl içerisinde ne söz verdiysek hepsini yerine getirmek. Tabi Manisa'nın sıkıntıları var, problemleri var ama fırsatları da var. Manisa çok göç alan bir il. Yeni konut alanlarını ve yeni yerleşim alanlarını süratle bitirmek istiyoruz. Yaptığımız araştırmaya göre, 2023 yılında Manisa 750 bin nüfuslu bir şehir olacak. Dolayısıyla hazırlıklarımızı buna göre yapmamız gerekiyor. Bugünün yatırımlarını yapmazsak Manisa 5 yıl sonra yaşanamaz bir şehir haline gelir.

Bu dönemi çok iyi değerlendirilmesi gereken bir dönem olarak görüyoruz. Birincisi, tek başına olan bir iktidar var. Belediye ile iktidar aynı düşünüyor. Ankara'ya gittiğimiz zaman işlerimizi daha rahat bir şekilde görüyoruz. Burada 6 tane milletvekilimiz var ama çok değerli bir Meclis Başkanımız da Manisalı. Dolayısıyla Meclis Başkanımız'ın da olması sebebiyle işlerimiz çok rahat oluyor. Dolayısıyla bu dönemi çok iyi değerlendirip Manisa'ya çok iyi hizmetler getirmemiz gerekiyor. Devlet Demir Yolları (DDY) şu anda Manisa'ya 10 trilyonluk bir yatırım yapıyor. İzmir Alsancak'taki hemzemin geçidi nasıl ise Manisa'da Devlet Hastanesi'nin oradaki hemzemin geçidi de aynı olacak. Buradaki geçide de aynı şekilde kauçuk konuluyor ve fiyatı ise 400 bin euro. Şehir içindeki DDY hattı tamamen koruma altına alınıyor. İnşallah bu tren kazalarını Manisa merkezde yaşamayacağız" dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yaptırılan 1. etap konutların Mart ayı sonunda sahiplerine teslim edileceğini, 544 konut olan 2. etap konutların da ihalesinin yapıldığını kaydeden Başkan Kar, asıl en önemli projelerinin ise Akgedik Köyü'nün üst bölümüne yapılacak 5 bin konut olduğunu açıklayarak, "Manisa uydu şehir olacak. Biz Manisa'da geleceği planlayacak yatırımlar yapıyoruz. Belediyeciliğin anlamı da tarifi de değişti. Artık belediyeler kentin herşeyiyle ilgilenmek zorunda. Sanayisiyle, turizmiyle ilgilenmek zorunda. Manisa'da çok iyi bir turizm potansiyeli var. Tam manası ile ortaya çıkarılmamış. Mesir ile ilgili projelerimiz var ve yerli ve yabancı turistleri Manisa'mıza getirmek istiyor. Burada ki amacımız, gelen turistlerin Manisa ekonomisine katkıda bulunmalarıdır" diye konuştu.
Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 18:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?