8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Manisa Eski Milletvekili Akçalı'dan istifa

Çevre eski Bakanı ve Manisa eski Milletvekili DYP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı, genel başkan yardımcılığı görevinden ve genel idare kurulundan istifa ettiğini açıkladı.

DYP Genel Merkezi'nde etkin olan yönetim tarzı ve siyaset yapma seviyesi arasında derin farklılıklar ortaya çıktığı için genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Rıza Akçalı, yoluna parti üyesi olarak devam edeceğini söyledi. Yaklaşık 10 aydır sürdürdüğü genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılan Akçalı, "14 Mayıs 2005 tarihli 8. Olağan Büyük Kongre sonrası yüklendiğim görevin ifası sırasında özellikle de son dönemde daha yoğun bir şekilde yaşadığım yönetim ve siyaset yapma anlayışım ile DYP Genel Merkezi'nde etkin olan yönetme tarzı ve siyaset yapma seviyesi arasında derin farklılıklar ortaya çıkmıştır. Güvenle ilgili olumsuzlukları ve demokrat olma önceliğimi de göz önüne aldığımda ülkeme, partime ve demokrat misyona bu dönemde hizmet edemeyeceğim kanaatine vardım. Şahısların çok ötesinde derin bir kurumsal kimliği olan, tarihi kökleri meşrutiyete kadar uzanan demokrat misyonun kendisine yabancı unsurları bünyesinden atarak yoluna devam edeceğine kanaatim tamdır. Yukarıdaki nedenlerle genel idare kurulu üyeliğinden ve genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi.

Akçalı'nın istifası DYP'de bomba etkisine neden olurken, Akçalı'nın asıl istifasının altında yatan olayın son yapılan DYP Manisa İl Kongresi'nde Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz'un kongreye müdahalesi olduğu öne sürüldü. Genel Başkan Mehmet Ağar'ın da bu olaylara göz yumduğunu belirten DYP'liler, Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı'nın kendi memleketi Manisa'da, Mümtaz Yavuz'un taraf olması ve Manisa'dan milletvekilliği düşüncesine sahip olması nedeniyle bu kararı aldığını ileri sürdü. Akçalı ise bu söylentilerle ilgili olarak, "Yorum yok. Görünenler ortada. Partilerde asıl olan hizmettir ve bu hizmet kamuoyuna yönelik olmalı, kişisel koltuk ve milletvekili hesaplarıyla yapılmamalı. Ben yönetimdeki farklılıklar nedeniyle yukarıda izah ettiğim nedenlerle bu kararı aldım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 18:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?