4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

ANAP'ta yeni başkan Aygül

Anavatan Manisa İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa eden Cengiz Erciyesli'nin yerine, dün Anavatan Teşkilat Başkanı Miraç Akdoğan'ın talimatıyla görevlendirilen eski belediye başkanı Adil Aygül atandı.

Daha önce Manisa'da iki dönem belediye başkanlığı yapan Anavatan Manisa İl Teşkilatı Başkanı Adil Aygül, yeni görevine bu sabah başladı. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Aygül, eski başkan Cengiz Erciyesli'nin kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi. "Cengiz Erciyesli'nin hakkımda bildiği bir şeyler varsa niye zamanında bunları söylemedi? Yerel seçimlerden bu yana 2 senelik bir zaman geçti, o zaman açıklamadı da şimdi neden söyleme ihtiyacı hissetti?" diyen Aygül, "Cengiz Erciyesli uzun yıllar beraber olduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz birisi. Hep iyi günlerde birlikte olduk ama diğer günlerde maalesef birlikte olamadık. Şunu belirtmeliyim ki; bizim siyasi ölçülerimiz bir akraba gibi. Dünkü ifadelerine bir anlam veremediğimi belirtmek isterim. Cengiz Erciyesli görevini yapmıştır. Manisa'ya hizmet ederken de en ufak bir art niyet düşünmemiştir. Anavatan Partisi'nin ayakta kalması için elinden gelen gayreti göstermiştir. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cengiz Erciyesli'nin il başkanlığının devamı konusunda daha önce fikir beyan ettiğini açıklayan Aygül, "Kendisi de bu süre içinde görevini en iyi şekilde devam ettirmiştir. Ancak, yeniden yapılanma çalışmaları sürecinde genel merkezin yeni il yönetiminin belirlenmesi amacıyla liste hazırlanmasını istedi. Listeler hazırlanırken de bana da katkı sağlamam konusunda görev verildi. Fakat Cengiz Erciyesli yeni liste hazırlarken bizlere sormadı. Ankara'ya götürdüğü liste de onaylanmadı. Bunun üzerine kendisi görevden alındı. Bununla birlikte başta merkez ilçe olmak üzere diğer ilçe başkanları da görevlerinden alındı" dedi.

Görevden alınan eski Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Karan'ın yeniden yapılanma programı dahilinde tekrar merkez ilçe başkanlığına getirildiğini açıklayan İl Başkanı Adil Aygül, "Yolumuza genç ve dinamik kadrolarla devam edeceğiz. Bizimle çalışmak isteyen her kesime açığız. Görevden alınan merkez ilçe başkanlığına tekrar Ali Karan'ı getiriyoruz. Yeni listeyi hazırlarken daha önce Manisa'da yöneticilik yapmış partililerle görüşeceğim. Fikir birliğine vardığımız isimleri Ankara'ya bildireceğiz" şeklinde konuştu.

Manisa Belediye Başkanlığı görevi süresince hizmetlerine siyaset karıştırmadığını ifade eden Aygül, "Anavatan'dan seçildiğim için bir Anavatanlı olarak hizmetin en iyisini yaptım. Bu günkü görevimiz ise siyasidir. Siyasi atmosferde hizmet vereceğiz. Şu anda iktidarda olan parti AK Parti'dir. İcraatları konusunda zaman içerisinde muhalefet görevimizi yapacağız. Bu partide de doğruyu ifade eden sözcükler kullanacağız. Yapıcı ama yıkıcı olmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 15:23:37
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?