4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Arınç: Gelin artık barışalım

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Ülkemizde huzur ve barış istiyorsak manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Aramıza nifakçıları, bozguncuları sokmamalıyız" dedi. Manisa'nın Kula İlçesi'ne bağlı Yunus Emre Köyü'nde düzenlenen 7. Yunus Emre'yi Anma Şöleni'ne, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Hakan Taşçı ile Süleyman Turgut, Manisa Valisi Orhan Işın ve Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü katıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, şölende yaptığı konuşmada, daha önce bu etkinliklere 4 kez katıldığını belirterek, "Ömrüm olduğu sürece bu törenlere gelmeye devam edeceğim. Milletimiz hak dostlarına sahip çıkıyor. Yunus Emre sevgisi her geçen gün artıyor. Ülkemizde huzur ve barış istiyorsak manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu manevi değerleri yaşatmalıyız. Aramıza nifakçıları, bozguncuları sokmamalıyız. Bu ay zaferler ayı; bu ayın bu güzel gününde burada toplandık. Biz bu manevi değerlerimiz ve birlik beraberlik içinde olduğumuz için nice zaferler kazandık. Bu zaferlerin kazanılması vatan ve bayrak sevgisiyle oluyor. Birbirimizle küsmeyelim, küs isek barışalım" dedi.

Arınç, 2006 yılında Manisa'daki tarihi eserlerin restorasyonu ve bakımının yapılacağını ve yatırım yılı olacağını ifade ederek, bu projeler içinde Kula'nın da bulunduğunu ve Kula'nın Türkiye ve dünyada tanıtılması için bu tarihi eserlerin restore edileceğini söyledi.

Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü de, törende Yunus Emre'nin yaşamı ve kişiliğiyle ilgili konuşmalar yaptı. Vali Orhan Işın ise konuşmasında, geçen sene Yunus Emre Köyü'ne su sözü verdiklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki sene de köyün kanalizasyon sorununu çözeceklerini söyledi.

Arınç, daha sonra şölende sünnet edilen 65 çocuğa birer kol saati hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yunus Emre Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Fatih Şentürk ise Arınç'a köy adına bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:06:56
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?