4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Arınç memleketinde

Memleketi Manisa'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, şiirleriyle Manisalıları ağlatan şair Dursun Al Erzincanlı'nın programında duygulu anlar yaşadı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Belediyesi'nin Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğiyle organize ettiği Ramazan etkinliklerinin dün geceki bölümünde şair Dursun Ali Erzincanlı'nın programına katıldı. Programa ayrıca Arınç'ın ağabeyleri Yıldıray, Kutluay ve Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş da izledi.

Vatandaşların yoğun alkışlarıyla sahneye çıkan ünlü şair, programa en beğenilen şiirlerinden olan '40 Yaşındasın' adlı şiiriyle başladı. Daha sonra Bedir, Miraç, Sen Yoktun adlı şiirlerini okuyan Erzincanlı, kendisini dinleyen Manisalıları duygulandırdı. Vatandaşlar Peygamber Efendimiz'i (s.a.v.) ve Asrı Saadet'i anlatan şiirler okunurken gözyaşlarına hakim olamazken, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da oldukça duygulandığı gözlendi. Program sonunda Belediye Başkanı Bülent Kar, şair Dursun Ali Erzincanlı ve Arınç'a birer buket çiçek sundu.

Gecede konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisalıların Ramazan ayını ve gelecek Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, "Bu gece çok taktir ettiğim şairimiz Dursun Ali Erzincanlı'yı Manisamız'da ağırladık. Kendisi o güzel sesi ve yorumuyla bizleri adeta Asrı Saadet'e götürdü. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Arınç, bugün öğleyin de Sultan Camii'nde merhum annesi Sevdiye Arınç için mevlit okuttu. Mevlide ağabeylerinin yanı sıra Vali Orhan Işın, daire müdürleri, Arınç ailesinin yakınları ve dostları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz öncesi hemşehrileriyle sohbet ederek hasret gideren Arınç, daha sonra mevlide katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 16:49:32
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?