9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Cumhurbaşkan'ı kim olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Manisa Milletvekili Süleyman Turgut, halen yürürlükte olan şekli ile cumhurbaşkanını TBMM'nin seçmesi durumunda, AKP'nin adayının TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç olduğunu söyledi.

Bayram ziyareti için geldiği Manisa'nın Selendi İlçesi'nde partililer tarafından karşılanan Turgut, 2007'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak, ilginç iddialar ortaya attı.

Turgut, "Cumhurbaşkanlığı seçimini milletvekillerine yaptırmak istemiyorlar. Bu konuda rahatsız olan kesimler var. Eğer cumhurbaşkanını TBMM seçecek olursa, ki halen uygulama böyle, o zaman partimizin adayı TBMM Başkanı'mız Bülent Arınç olacaktır" dedi. Turgut yaptığı konuşmada, hükümetin politikalarının yerinde olduğunu da ifade ederek, "Göreve geldiğimizde çiftçinin kapısına icra dayanmıştı. Biz geldik böyle bir problem kalmadı. Çiftçi rahat nefes aldı. Selendi ilçemiz organik tarıma elverişli bir yerdir. Halkımız bunu iyi değerlendirip organik tarıma yönelmelidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 10:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?