4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

DYP'de kongre heyecanı

Doğru Yol Partisi (DYP) Manisa İl Teşkilatı Kongresi öncesi işadamı Rıfat Uygur'dan sonra İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Çayırlı da başkan adayı olduğunu açıkladı.

2006 Ocak ayı içerisinde yapılması planlanan kongre öncesi parti binasında DYP İl Başkanı Osman Sarıtunalı, Merkez İlçe Başkanı İsmail Şahin, Turgutlu ve Ahmetli ilçe başkanları ve yönetim kurulu ile biraraya gelen İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çayırlı, kongrede il başkanlığına aday olacağını söyledi.

DYP İl Başkanı Osman Sarıtunalı toplantıda yaptığı konuşmada, "Ahmet Çayırlı nezaket örneği göstererek bana başkan adayı olup olmayacağımı sordu. Ben de kendisine 'Hayır düşünmüyorum' dedim ve sonrasında da 'Ben aday olabilir miyim?' değinde ben de 'hayırlısı olsun' dedim. Çayırlı da bugün adaylığını bu nedenle açıklama gereği duydu. Ben kongreye kadar bu emaneti kazasız biçimde taşıyıp seçilecek başkan arkadaşıma teslim edeceğim. Parti içi çekişmelerin çözümleneceği tek yer ise kongrelerdir. Yapılması düşünülen erken seçim öncesinde de bizim delegelerimiz başkanlarını seçmek için sandığa gidecektir. Bu sandıktan partimiz kazançlı çıkacaktır" dedi.

DYP İl Başkan adaylığına soyunan İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çayırlı ise, "Ben birçok görevlerde bulundum. Manisa Ziraat Odası Meclis Başkanlığı, Tariş Üzüm Biriliği Yönetim Kurulu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanlığı görevlerinin yanı sıra Adalet Partisi'nden DYP'ye kadar birçok yönetimlerde görev aldım. Bu birikimimi arkadaşlarımın ısrarı üzerine il başkanlığı için kullanacağım.

Amaç DYP'yi, geçmişteki başarıları çağdaş düşüncelerle bezendirip yapılacak olan genel seçimlerde kıratın bayrağını iktidara taşımaktır. Çiftçi, esnaf, işçi, memur ve asgari ücretli ekonomik çıkmazın içerisine girmiştir. Tüm bu kitlelerin tek ilacı DYP'nin iktidara gelmesine bağlıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 22:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?