7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kurtlar(ın) Dansı


Ergenekon adlı çete ABD tarafından Sovyetler Birliğine karşı kurduruldu. Gladyo (Gladio) tipi bir kontrgerilla örgütü olarak ABD yanlısı ülkelerde kurulmuş olan bu örgüt sosyalist sistemin yıkılmasıyla başta ABD’de olmak üzere tüm ülkelerde tasfiye edildi. Bugün Türkiye’de-gecikmiş olarak-tasfiye edilmek istenen örgüt ise bu olmalı? Yani kurucuları, üyeleri ABD tarafından bilinen örgütün listesi zaten-ABD’ce-bellidir. Ben kendi Ergenekon’umu tasfiye etim, sizde bunu yapın artık! deniliyor.

Ergenekon adlı çete örgütünün bugün soruşturulan bölümü bizi bazı şüphelere boğuyor. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül darbeleri ve bu darbelerdeki ABD’nin rolü, yapılanlar, solun yok edilmesi, İslami tarikatların desteklenmesi, imam hatiplerin çoğaltılması, ırkçı-faşist ideolojinin yükselmesi için yapılan faaliyetler açıklanmıyor. 12 Eylül öncesi sol gençliğin katledilmesi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürülmesi aydınlatılmıyor. Abdi İpekçi cinayeti, Uğur Mumcu cinayeti, Musa Anter cinayeti, 1 Mayıs 1977 katliamı, Susurluk Çetesi, Diyarbakır, Nusaybin, Batman gibi yerlerde işlenen binlerce faili meçhul(!) cinayet aydınlatılmadı! Bu cinayetleri kim organize etti, listeleri kim verdi? Bu ülkede öldürülen binlerce Türk sosyalisti, Kürt aydınının ölüm emirlerini kim verdi? Orgeneral Eşref Bitlis suikastı, Cem Ersever cinayeti, Savaş Buldan cinayeti, Vedat Aydın cinayeti mutlaka aydınlatılmalıdır. (Trabzon) Rahip Cinayeti, Hrant Dink cinayeti, (Malatya) Misyoner cinayeti, Yasin Hayal-BBP-Alperen Ocakları ilişkisi… 12 Eylül öncesi MHP, Ülkü Ocakları faaliyetleri ve Çorum, Kahramanmaraş katliamları… Sivas-Madımak katliamı… Daha saymak istemiyorum. 12 Mart–12 Eylül cezaevlerinde işkence ile öldürülen binlerce solcu gencin katilleri, onbinlerce insana yapılan işkencelerin hesabı, General Evren ve Ergenekon ilişkileri… Evet, tüm bunların hesabı sorulmadan Ergenekon soruşturulabilir mi?

Şemdinli davasında 39 yıl hapis cezası yiyenler bugün dışarıda. Ali Kaya ve arkadaşları, itirafçılar, korucular… Tüm bu ilişkiler açığa çıkarılmadan Ergenekon çetesi olur mu? Ali Kaya’ya, “İyi çocuktur!” diyenler bu işin neresindedir? Yeşil, Abdullah Çatlı, itirafçılar, Jitem ilişkileri nerede? Tüm bunları toplamalısınız, işlenen faili meçhul(!) cinayetler ortaya çıkarılmalıdır. Yoksa şimdiki haliyle Ergenekon sadece sembolik bir isim olarak ortada kalır. Darbeciler mutlaka yargılanmalıdır. Ama bunun yolu-ABD’nin-AKP’ye inşa ettirmek istediği ılımlı İslam(!) diktatörlüğüne destek vermek olmamalıdır. Ülkede-AB, ABD’nin yanında-tuzu kuru bazı yazarların desteğiyle İslami bir rejim kurulmak üzeredir. Kendinden başkasına yaşama hakkı vermeyen İslamcı takiyyecilerin sahte demokratlığına inanmadan gericiliğe, faşizme, militarizme ve darbeciliğe karşı durmak en doğru duruştur.(Son zamanlarda Ergenekon bahane edilerek AKP yanlısı Ortak Akıl Hareketi ve Sivil Gençlik gibi eylemleri iyi analiz etmek gerekir.) Alaattin Çakıcı, Sedat Peker, Nuriş Kardeşler, Dirêj Ali, Yeşil, Jitemciler, itirafçılar, korucular, Alperenler, Ülkücüler bu işin neresinde? Ergenekon çetesi ülkede sürdürülen kirli savaş ortaya çıkarılmadıkça açıklanamaz. Eğer bu ortaya çıkarılacaksa şimdilik küçücük bir delik olan kara delik demokrasi yanlıları tarafından yarılmalı, ne var ne yok ortaya konmalıdır.

Yargının tüm bu ilişkileri ortaya çıkarıp, haklı haksızı ayırmasını bekliyoruz. Adalet herkese lazımdır. Darbeciye de, faşiste de, İslamcıya da, sosyaliste de… İşkenceciye de, katile de, mazluma da, feministe de, eşcinsele de… Adalet! Herkese adalet diyoruz! Hayallerimi serbest bırakmak istiyorum ve inanmak istiyorum! Yarın daha güzel olacak…

Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 11:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?