5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Çankırı'da piyano resitali

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Bölümü araştırma görevlilerinden Alper Görsev ve 3. sınıf öğrencisi Yunus Dabakoğlu, Çankırı Belediyesi'nce düzenlenen etkinlik kapsamında bir resital verdi.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen piyano resitaline ilginin yoğun olması ve izleyicilerin piyanistlere alkışlarla eşlik etmeleri dikkat çekti. Resitale gösterilen yoğun ilgi, programı düzenleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç'i de şaşırttı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Anabilim Dalı Öğretim elemanı ve Araştırma Görevlisi Alper Görsev ve 3. sınıf öğrencisi Yunus Dabakoğlu 1 saati aşkın süreyle Çankırılılar'a, Türk sanatçıların eserlerinin yanı sıra caz parçalarından da örnekler sundu.

Konser sonrası sanatçıları tebrik eden ve çiçek veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'da ilk kez piyano resitali düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz andan itibaren yatırım hizmetlerimizin yanında çok yoğun bir şekilde eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri dönemi yaşıyoruz.

Çankırı yıllarca özellikle kültür ve sanatsal faaliyetlere aç kalmış. Biz insanımızın bu açlığını gidermek için sürekli olarak organizasyonlar düzenliyoruz. Sanatın her dalında faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Beni en çok sevindiren ise yapmış olduğumuz bu tür faaliyetlere vatandaşlarımızın ilgi göstermesidir. Salonumuz tamamen dolu. Bu da bizi yeni faaliyetler yapma konusunda motive ediyor" dedi.

Piyanist öğretim görevlisi Alper Görsev de konserden sonra yaptığı konuşmada, "Doğrusu Çankırı'da piyanoya böylesiylgi göreceğimi ummuyordum. Çok şaşırdım ve bir sanatçı olarak çok da mutlu oldum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 17:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yunus IP: 81.213.133.xxx Tarih : 18.05.2008 03:04:52

benim için unutulmaz bir gece idi.hem hocamla aynı sahneyi paylaşmak hemde çankırıda piyano konserinin ilk defa verilmiş olması benim için büyük heyecandı...