25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Çatı kar suyuna dayanamadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyle 2005 yılı yaz aylarında ıslak zeminleri ve çatısı bakıma alınan Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait hizmet binasının çatısı, kar sularına dayanamadı.

Son yılların en çetin kışını yaşayan Çankırı'da, bakımı 2005 yılı Temmuz Ağustos aylarında gerçekleşen Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait hizmet binasının çatısı, karların erimesiyle birlikte su sızdırmaya başladı. Binanı son katında bulunan İl Halk Kütüphanesi, kar sularının altında kaldı. Yetkililer ve personel, kitapları, bilgisayarları ve diğer malzemeleri kar sularından korumak için çatının akmadığı bölümlere taşıdı. Personel suları güçlükle boşalttı.

Çankırı Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait binanın ıslak zeminleriyle çatının onarımı için yapılan ihalenin keşif bedelinin 270 milyar lira civarında olduğu öğrenildi. Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin, hem müteahhit firmayı hem de kontrolörleri çatının onarımı sırasında uyardıkları, ancak uyarılarının dikkate alınmadığı, bunun üzerine müdürlüğün konuyu Bakanlığa yazıyla bildirdiği kaydedildi. Yetkililer çatıdaki kar sularının tahliyesi için belediye ve diğer kurumlardan destek alırken, henüz erimemiş kar kütleleri çatıdan aşağıya atılarak sorun giderilmeye çalışıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 18:35:16
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 10:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?