8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Eski Çankırı güzelleşiyor

Büyük Cami çevresinden başlatılan çalışmalarda öncelikle harabe görüntüsündeki işyerlerinin dış cepheleri sıva tamiri yapılarak duvar yüzeyleri beyaz, ahşap bölümleri de kahverengi boyanıyor. Çalışmalara işyeri sahipleri de doğrama ve yağmur oluklarının onarımı için katkıda bulunuyorlar.

Belediyenin yapmış olduğu bu çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten esnaflar ve vatandaşlar “Belediyemizin yaptığı çalışmalar yaşadığımız bölgeleri güzelleştiriyor ve bizlere de huzur veriyor.

 Bu çalışmalar belediyenin bizlere verdiği değeri de gösteriyor. Eski Çankırı’yı güzelleştirme projesinin imaret ve uzunyolda da devam ederek buraların turizme açılması ekonomik olarak bölgemize ciddi bir canlılık kazandıracaktır” diye konuştular.

Vatandaşların bağışları ile yürütülen çalışmalar için Şekerbank Çankırı Şubesinde açılan “Eski Çankırı’yı Güzelleştirme Projesi” hesabına Çankırılıların ilgi göstermesini isteyen yetkililer “Hemşehrilerimizin katkıları devam ettiği sürece bu çalışmalar da devam edecektir. Çankırı dışında yaşayan hemşehrilerimizin de katkılarını bekliyoruz” dediler.

Çankırı'nın sesi
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 14:48:59
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 23:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?