5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Yağmura rağmen yoğun ilgi

Çankırı Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Tasavvuf Musiki Konseri ve Sema Gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Belediye Eğitim ve Kültür Müdürlüğü tarafından koordinesi ile 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, Kültür Bakanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, tasavvuf musikisinin unutulmaz eserlerini koro ve solo olarak başarıyla seslendirdi. Manevi atmosferin yoğun olduğu programda Mevlevi ayini eşliğinde düzenlenen sema gösterisi ile de izleyenlerin duygu yoğunluğu doruğa ulaştı. Yer yer mehter musikisinden de örneklerin sunulduğu program yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Programın ardından koro sanatçılarına, Vali Ali Haydar Öner ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından çiçek takdim edildi. Başkan İrfan Dinç'in koroya teşekkür eden kısa konuşmasının ardından sahneye gelen vali Ali Haydar Öner koronun 30 Ekim'de tekrar Çankırı'da olacağını belirterek, "O gün de çok güzel bir gece geçireceğimize eminiz" diyerek koroya teşekkür etti. Cumartesi akşamı yoğun yağışa rağmen vatandaşlar 100. Yıl Kültür Merkezi'ndeki programa coşkuyla katılarak unutulmaz bir gece yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 02:01:48
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 17:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?