5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Şiir dolu bir gece

Çankırı Valiliği ile Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD), Atatürk Haftası'nda "Atatürk Şiirleri ve Çağdaş Türk Şiiri" dinletisiyle vatandaşlara şiir dolu bir gece yaşattı.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen dinletiye ilginin yoğun olması dikkat çekti. Çankırılı ünlü şair Faika Özer Sarp'ın konuk olarak katıldığı dinletide, Çankırı Emniyet Müdürü Vadi Çiçekli, gazeteci-yazar Çetin Kapdan, emekli öğretmen Sadık Çakırsipahi, öğretmen Sadık Softa, öğretmen İlknur Han ve Kemal Aslan de hazır bulundu.

Şair-yazar Faika Özer Sarp, Çankırı Valisi Öner'i yıllar öncesinde tanıdığını ve hizmetleriyle herkesi olduğu gibi kendisinde de hayranlık uyandırdığını belirterek, "O'nda Atatürk kişiliği var ve ben her ikisine de hayranım" dedi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, dinleti sonunda yaptığı konuşmada, tüm şairleri kendisinde iz bırakan özellikleri ve güzellikleriyle ifade ederek, geceye katkılarından dolayı teşekkür etti. Öner, tüm şairlere Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabını hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 15:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?