18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir'de

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin meselelerini omuzlayan bir hükümeti olduğunu belirterek, "Türkiye'nin gündemi Abdullah Öcalan, İmralı değil" dedi.

Partisinin 21 Nisan Cuma günü yapılacak il kongresi öncesi AKP Eskişehir Teşkilatı'nın Özgüven Tesisleri'nde verdiği yemeğe katılan Hayati Yazıcı, toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin terörist başı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı iddiasıyla ilgili sorusuna kızan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Bana saçma saçma şeyleri sormayın. Bunlar saçma sorular. Türkiye'nin gündemi Abdullah Öcalan, İmralı değil. Türkiye'nin sorunları var, bu sorunları omuzlamış bir hükümeti var. Hapiste yüzlerce vatandaşımız var. Onlardan birisi de odur" diye konuştu.

Hayati Yazıcı, kas spazmı geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü yapılacak Eskişehir İl Kongresi'ne katılacağını da açıklayarak, şunları söyledi:
"Bugünkü yemekte kendi iç meselelerimizi konuşacağız, sohbet edeceğiz. Cuma günü çok güzel bir kongre olacak. Genel merkezin kongrede tek aday baskısı yok. Sadece bizim tavsiyemiz olur. Mümkün ölçüde elemanları yerli yerinde üretim yapacak biçimde konuşlandırın, iyi bir ekip oluşturun. Bizim tavsiyemiz bu yöndedir. Arkadaşlarımız buna icabet eder, etmez, o ayrı bir konu. Gücünüzü birleştirin, bölmeyin, arkadaşlarımıza bunu söyleriz. Biz ilkesel olarak konuşuruz, isimler üzerinde spesifik yorumlar yapmayız. Görev yapan bir arkadaşımızın etik kurallar bakımından bir zafiyeti yoksa, onun da sadakatinin, vefa gösterişi içerisinde değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım."

Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı iken bu görevinden istifa eden Osman Yüksel'in il başkanlığına aday olmasıyla ilgili parti tüzüğünde bir sakınca olup olmadığının da sorulduğu Yazıcı, "O konuyu görüşmedim, bakacağız, bir şey söyleyemem. Sakınca olup olmadığı hususunda yorum yapmayayım" dedi.

Toplantıya, Yazıcı'nın yanı sıra AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Muharrem Tozçöken, Fahri Keskin, kongrede tekrar aday olan İl Başkanı Fikret Dönmez, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Poyraz, il başkan adayı Osman Yüksel ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıya geçilmesi üzerine salondaki basın mensupları dışarıya çıkarıldı. Gazetecilere kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından il başkan adaylarından Şadi Doğruyol, partinin gücünü bölmemek için adaylıktan çekildiğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 17:19:30
Güncelleme :20 Nisan 2006 Perşembe 18:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?