8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başkanın gözü meclis'de

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Genel seçimlerde Eskişehir'den milletvekilliğine adaylığımı belki koyabilirim” dedi.


Büyükerşen, Belediye Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eskişehir'de kendisinin, diğer siyasi partiler tarafından adeta çok güçlü kişisel bir parti olarak görüldüğünü iddia eden Büyükerşen, AK Parti'lilerin tüm amacının kendisinin sırtını yere getirmek olduğunu öne sürdü.

AKP'nin Eskişehir lehine yaptığı hiçbir hizmetin bulunmadığını savunan Büyükerşen, “(Biz çoğunluğuz, bizim dediğimiz olur) mantığıyla hareket ediyorlar. AK Parti ile CHP, birbirleriyle uğraşmak yerine benimle uğraşıyor. Eskişehir'de korkulacak adam benim. Genel seçimlerde Eskişehir'den milletvekilliğine adaylığımı belki koyabilirim” dedi.

“SAY BENİ, SAYAYIM SENİ”

Büyükerşen, bir gazetecinin “Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in geçen hafta Eskişehir'i ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret programına almamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusuna karşılık, böyle bir olaya ilk defa şahit olduğunu belirtti.

Eskişehir'e gelen Bakan Şener'i karşılamaya gideceğini ancak daha sonra vazgeçtiğini anlatan Büyükerşen, “Bakan Şener'in programı elime ulaştığında Büyükşehir Belediyesinin ziyaret programında olmadığını gördüm. Programda, Valilik, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesine ziyaret vardı. Bu yüzden kendisini karşılamaktan vazgeçtim. Say beni, sayayım seni” diye konuştu.

Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının tüm Eskişehir halkını temsil ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sayın Bakan beni görmek istemeyebilir. Ancak, benim temsil ettiğim makam Eskişehir'in tümünün temsil edildiği bir yerdir. Ve buraya yapılan ziyaretler Eskişehir halkına gösterilen nezaketi içerir. Ayrıca sayın Bakan maliyecidir. Ben akademik kıdem itibariyle de kendisinin hocası sayılırım. Devlet geleneğinde akademik gelenekler de dikkate alınır. Sayın Bakanın bunları bilmesi gerekirdi.”
a.a
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 15:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?