18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Eskişehir'de protesto eylemi

Eskişehir'de, 'Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto amaçlı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Eskişehir-Bilecik Tabipler Odası (EBTO) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Sivil toplum örgütleri, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto maksadıyla tüm ülkede 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında referanduma gitmeye hazırlanırken, Eskişehir'de KESK, DİSK, EBTO ve TMMOB üyeleri, Hamamyolu Caddesi üzerinde biraraya gelerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın sadece bugünü değil, çocukların geleceğini de etkileyeceğini ileri sürerek, "Yasa tasarısı TBMM'de kabul edilirse, emeklilik yaşı 68'e, prim ödeme gün sayısı 9 bine çıkacak. Yani emeklilik hayal olacaktır. Emeklilik maaşları yüzde 23-33 oranında azalacaktır. Aylık geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olan herkes, sağlık hizmetinden yararlanabilmek için prim ödemek zorunda kalacaktır. Ayrıca muayene, tetkik ve tedavinin her evresinde katkı payı ödemek de zorunlu olacaktır" dedi.

Tasarının halkın onayına sunulmak üzere referanduma götürülmesi gerektiğini savunan Kavak, referandumun 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında 6 gün süreyle Türkiye'nin birçok yerinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 20:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?