18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'de gergin kongre

Eskişehir'de, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanlığı seçimi sonunda tartışmalar yaşandı. İtiraz üzerine Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, AKP Grup Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, Eskişehir milletvekilleri Murat Mercan, Muharrem Tozçöken ve Fahri Keskin'in de katıldığı AKP Eskişehir İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'nde, kullanılan 601 oyun 291'ini Osman Yüksel, 277'sini ise İl Başkanı Fikret Dönmez aldı. 18 oy geçersiz, geri kalanların ise boş çıktığı seçim sonucuna, Fikret Dönmez ve ekibi itiraz etti. Dönmez, adliyeye resmi itirazda bulunmak üzere salondan seçim kurulu üyesiyle çıkarak ekip otosuna bindi. Bir grup partili polis aracının önünü keserek Dönmez'in, ekip otosundan inip başka bir araçla adliyeye gitmesini istedi. Gerginliğin ardından Osman Yüksel, kongrenin divan başkanı AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile adliyeye giden Fikret Dönmez, seçim kuruluna geçersiz sayılan oyların bir kısmının kendi lehine kullanıldığını öne sürerek itirazını iletti. İtirazı değerlendiren Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Bu arada, AKP Eskişehir milletvekilleri Muharrem Tozçöken ile Fahri Keskin de, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı adliye önüne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kongrenin Divan Başkanı AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, seçime itiraz
edildiğini, oyların yeniden sayılacağını belirterek, "Ciddi endişeler var. Sonuç seçim kurulunun takdiridir'' dedi.

Osman Yüksel ise, bir olayın üzerine bu kadar gidilmesine anlam veremediğini ifade ederek, ''Zoraki aday olmadım. Parti zarar görsün istemiyorum. Bu kadar sıkıntı varsa önemli değil. Genel merkeze rağmen kazandım. Hala uğraşıyorlar. Partinin kurucu il başkanıyım. Bir insanın üzerine bu kadar gelinmez. Hizmette olmamız istenmiyorsa bırakırız, hiç önemli değil. Ben tabandan geliyorum, taban beni istiyor. Ancak, Osman Yüksel'in ekibinin kazandığı bir sonuç ortada var. Çok büyük devrim. Eskişehir'in siyaseti nedense bugüne kadar Ankara'dan baskılar üzerine oluşmuş'' diye konuştu. Çok sayıda partili, adliye önünde "Osman Başkan" tezahüratında bulundu.

AKP Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin ise, yaşananları her seçimde olabilecek normal itirazlar olarak nitelendirdi.

AKP Eskişehir İl Başkanı Fikret Dönmez ise, adliyeden çıkarken herhangi bir açıklama yapmadı.

Seçim Kurulu'nun seçim sonucunu yarın açıklayacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 10:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?