18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Devlet Bahçeli Eskişehir'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) tek alternatifinin kendileri olduğunu ileri sürerek, "Bölücü terörün kökünü kazıyacağız, Kürtçe konuşan kardeşlerimizi de kucaklayacağız" dedi. 

Partisinin Eskişehir İl Kongresi'nde konuşan Bahçeli, AKP Hükümeti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. AKP gibi sayısal çoğunlukla desteklenmiş olan bir siyasi iktidarın mazeretinin kabul edilemeyeceğini belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Millete neyi vaat ettiyse, gerçekleştirilmemesi için hiç bir sebep bulunamaz. Anayasa değişikliği başta olmak üzere, arzuladığı her türlü yasayı çıkartabilir, istediği reformları gerçekleştirebilir. Ancak, bu süre içerisinde AKP uygulamaları incelendiği vakit, Başbakan'ın sık sık tekrarladığı gibi pembe tablo görüntüsü içerisinde bir Türkiye bulunmamaktadır. Ekonominin bazı makro büyüklüklerinde iyileşmeler olmuştur. Ancak, bu iyileşmeler 58. ya da 59. Hükümet'in uyguladığı ekonomik politikadan beslenmemektedir. Şu an Cumhuriyetimizin 83. yılındayız. Başbakan'ın kendi hükümeti de dahil olmak üzere, 59. Hükümet sorumluluk üstlendi. Türkiye'de bu sürede önemli gelişmeler sağlandı. Ülke sanayileşmesini tamamlamış, bilgi toplumuma ulaşmış, 1923 ile 2006 yılını değerlendirdiğimiz vakit sorumluluk üstlenen bütün siyasi iktidarlar ve onlara vücut veren siyasi partiler, ülkeye hizmet etmişlerdir. Bugün hiç kimse Türkiye'yi, '1923 Türkiye'si' gibi algılayıp, 3 yılın içerisinde 82 yıllık bir kazanımı inkar edemez. Böyle bir terbiyesizliği de yapamaz" diye konuştu. 

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı argolaştırılmış siyasallaşmadan kendisini arındırmasını önererek, şunları söyledi:
"Bu ülkeye hizmet edenlere, kim olursa olsun, hangi siyasi partinin mensubu bulunursa bulunsun, eğer bir çivi çakmışsa, o çivisine saygı duymak, eksikliği varsa onu da önleyip o eksikliği giderebilecek bir siyasi tavır ortaya koymak, Türkiye'deki siyasi kültürün gelişiminin bir ölçüsü olmak gerek. Hizmet edeni saygıyla karşılamalıyız, yetersiz kaldığı noktaları tamamlamalıyız. Türkiye'yi, Türk milletini çağın ileri bir lider ülkesi haline getirmeliyiz. Recep Tayyip Erdoğan Bey, konuşmalarında bu millete, siyasi partilere saygı duymalı. Türk siyasetinin kazandığı kültür seviyesini aşağıya çekecek, argolaştırılmış bir siyasallaşmadan kendisini arındırmalıdır. Mütevazı olmak, doğruyu söylemek, hakkı iade etmek, milletimizin her zaman takdir edeceği faziletler olarak düşünülmeli, günü geldiğinde davranışını ortaya koyacağını unutmamalıyız."

"MİLLETİMİZE KÜSEMEYİZ, KIZAMAYIZ"
2002 seçimlerinden beklenilen sonucu alamadıklarını hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ama, koalisyon şartlarında MHP olarak, koalisyonu oluşturan değerli siyasi partilerimizle birlikte milletimize hizmet edebilmenin yolunu araladık. Bu konuda 2 büyük kriz yaşandı. Bu krizin sosyal ve ekonomik tesirleri olumsuz oldu. Milletimiz bize küsmüş olabilir, bir an için desteğini vermekten vazgeçmiş olabilir. Ama, biz Türk milliyetçileri olarak, milletimize küsemeyiz, kızamayız ve milletimizi kıramayız. Onun için önümüzdeki günlerde bildiğimizi inandıklarımızı söyleyerek, hedefleri ortaya koyarak, MHP olarak, yine milletin huzuruna çıkmanın cesareti ve kararlığı içerisinde olmalıyız. Bugün Eskişehir'de bu adım atıldı. Bir defa şunu düzeltmeliyiz. Birileri bir zamanlar haksız kara propagandalarla Türk siyasi hayatında güzide yeri olan MHP'yi yanlış değerlendirtmiştir. MHP'yi aşırı sağ, radikal, marjinal, aşırı uç parti gibi değerlendirerek, milletin dikkatinden uzak tutma gayreti içerisinde oldu. Zaman geçti, milletimiz MHP'nin gerçek yüzünü görmeye başladı. MHP'yi, bu milletin siyasi anlayışının en uç köşesine atmaya, sürüklemeye, karalamaya kimsenin hakkı yoktur. MHP, milletimizin genel kabul gören milli ve manevi değer hükümlerinin toplandığı bir alan, toplumsal merkez olarak değerlendirilir. Eğer birileri merkezin sağında, birileri merkezin solunda kendilerini tanımlıyorlarsa, o zaman o tanımlamada eksen kabul ettiği merkezin ne olduğunu bilmelidir. İşte o merkez, Milliyetçi Hareket'tir. Milliyetçi Hareket merkezin solunu da, sağını da kucaklar, dolayısıyla milleti kucaklayan tek siyasi partidir" açıklamasında bulundu.

"60. HÜKÜMET'İN ADI, MİLLİYETÇİ HAREKET"
Bahçeli, partililerinden sağa da sola da bakıp, herkesi sevip kucaklamalarını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Böyle bir dönemde, MHP'ye milletin ihtiyacı vardır. MHP, milletine hizmet etmek mecburiyetinde olan bir partidir. Bugünkü AK Parti yönetiminin tüm tahribatlarını ortadan kaldıracak, bu tahribatları önleyip, açtığı yaraları saracak, onaracak bir siyasi parti olarak iktidara talip olduğumuzun şuurunda olmalıyız. AK Parti oy kaybediyor, gün geçtikçe kaybettiği oy oranı artıyor. AK Parti'nin alternatifi tektir, o da Milliyetçi Hareket'tir. MHP'nin iktidar günü gelmiştir, o gün bugündür. Oyunlara gelmeden, oyunları bozarak MHP'nin iktidarını sağlamalıyız. AK Parti'nin alternatifi tektir. O da MHP diyorsak, kararlılıkla, milletimin huzuruna çıkacaksak, 59. Hükümet'in gitmesinden sonra kurulacak hükümetin adını da koyalım. 60. Hükümet, Milliyetçi Hareket." 

Bu gerçeği görenlerin, MHP'nin iktidara doğru kararlı yürüyüşünü engellemek için her türlü oyuna başvurduğunu savunan Devlet Bahçeli, "MHP'yi sokağa davet etmek isteyenlere dikkat edin 'fdz. Türkiye'yi, Türk milletini çağın ileri biriz. Onlar sizi sevenler değil, sizin sırtınızdan kendi geleceğini belirlemek için sizin yok oluşuna rıza gösteren benciller, kimliksizlerdir. Ülkenin çıkarlarını her zaman kendi çıkarlarının arkasında görenlerdir. Bunlara alet olmamak lazımdır. 'MHP, ülkücüler nerededir?' diye soruyorsan, artık sabret göreceksin. Ülkücüler iktidardır. Ülkücülerin sokakta işi yok. Kavgadan, çatışmadan uzak kalacağız. Türkiye'de etnik tuzağa düşmeyeceğiz. Türkiye'yi bir iç kargaşaya sokmayacağız. Kardeşi kardeşe vurdurturmayacağız. Bölücü terör hainiyle Kürtçe konuşan kardeşimizi ayırt edeceğiz. Bölücü terörün kökünü kazıyacağız, Kürtçe konuşan kardeşlerimizi de kucaklayacağız. Onun için sokaklarda ülkücüler görünmüyor diyerek, bölücü terörle olan mücadelede zafiyet ve bundan da bir saptırma yaparak, Kürtçe konuşan kardeşlerimizle 934 yıllık beraberliği, birliği bozduracak yanlışlıklara MHP'yi sürüklemek isteyenlere her zaman sabrımızla, olgunluğumuzla, kararlılığınızla cevap vereceksiniz. Masaya istediğin kadar vur, kuru gürültü gelir. Ama siyasetin meşru zemininde, devletin kudretiyle, gücüyle hainlerin kafasına balyoz gibi vurabilirsin. Onun için neyi, ne zaman, nerede yapacağımızı bilenlerdeniz. Ama başkanlarının tahrikine oyununa gelemeyiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 14:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?