20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bakan Aksu Eskişehir'de

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Belçika'dan kaçan Sabancı suikastı sanığı terörist Fehriye Erdal'ın Adalet Bakanlığı ve İnterpol tarafından takip edildiğini söyledi.

Bir dizi açılışlarda bulunmak üzere Eskişehir'e gelen İçişleri Bakanı Aksu, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı da makamında ziyaret etti. Bakan Aksu, burada bir basın mensubunun Belçika'dan kaçan terörist Fehriye Erdal ile ilgili bir gelişmenin olup olmadığını sorması üzerine, "Adalet Bakanımız iade talebinde bulundu. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ve bu arada İnterpol de takip ediyor" dedi.

Abdülkadir Aksu, daha sonra Tepebaşı Polis Lojmanları binasının 6. katında yayına başlayan Polis Radyosu'nun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Bakan Aksu, Polis Radyosu'nun 50 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Polis Radyosu, halkımıza hizmet verme gayreti içindedir. Radyo yayınlarını, 3-4 yıl içerisinde bütün ülke geneline yaymayı planlıyoruz. İlk kez 1952 yılında yayın hayatına başlayan Polis Radyosu'nun kurulmasındaki amaç, anayasa ve Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda polis hizmetlerini halka daha iyi duyurmak ve polis-halk ilişkilerini en üst düzeye yükseltmektir" diye konuştu.

Ardından Polis Radyosu'nda canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, göreve başladıkları günden itibaren polisin özlük hakları ve diğer sosyal haklarını kazandırmanın gayreti içinde olduklarını ifade ederek, "Polisimizi konut sahibi yapmak, polisimize lojman yapmanın gayreti içinde olduk. Geçtiğimiz günlerde çıkardığımız bir yasayla hem çalışanlar hem de emekliler için iyi bir düzeltme oldu. Bunun yanında gerçekten lojman konusunda bir atılımı gerçekleştirdik. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yapmış oldukları protokoller neticesinde kısa dönem içerisinde hükümetimizin 3. yılında emniyete 5 bin lojman kazandırdık.

Ayrıca, TOKİ ile yapılan anlaşma gereği Eskişehir Emniyeti'ne 300 lojman kazandırıyoruz. Bunun yanında en önemlisi 30 bin metrekare kapalı alanı olan Emniyet Sarayı'nı, TOKİ bize yapıyor. Önemli bir projemiz ise, emniyet mensuplarımızı kendi konutunun sahibi yapma projesidir. Bu proje, TOKİ ile Polis Bakım Yardım Sandığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapılacaktır. Mensuplarımızın ilk taksit ödemesini yardım sandığı veriyor. Diğer taksitleri de adeta kira öder gibi belli bir miktar ödeyerek konut sahibi olacaklar. Bugüne kadar bin 750 arkadaşımız konut sahibi oldu. Arsa temin edildiği müddetçe diğer illerimizde de konut projeleri sürecek. Bütün ülkede toplu konut seferberliği başlattık. Biz, hükümet olarak göreve başladığımızda, Başbakanımız'ın bize verdiği hedefler vardı. Emniyet mensuplarımızın kendi konutlarına sahip olma yolunda çalışma gayreti içindeyiz" dedi.

Abdülkadir Aksu, Polis Radyosu'nun açılmasında emeği geçen Vali Kadir Çalışıcı, Emniyet Müdürü Savaş Yücel ve diğer yetkililere birer plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 19:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?