6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Bakanlar ödül töreninde

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar'ın, vergi rekortmenleri ödül töreninde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a kentin sembolik altın kaplama anahtarını hediye etmesi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun esprilerine konu oldu.

ETO'da düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, Murat Sönmez, Beytullah Asil, Tayfun İçli, Vali Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Edirne'den 20 oda ve borsa başkanının kendisine geldiğini anlatarak, "'Ya başkan, biz ne hata ettik de Maliye Bakanı'nı Eskişehir'e kaptırdık' dediler. Bende dedim ki, ben sizi uyanık zannederdim. Eskişehirliler, bizim Kayserililer'den de uyanık çıktı. Paranın patronunu aldılar, Eskişehir'e oturtturdular. Eskişehirspor'un adı kaybolmuştu. Şimdi 1. Lig'e çıkmaya 2 puanları kaldı. 2 puanı halletseniz 1. Lig'desiniz. Ama, ondan sonra bakanımızın sözü var. Ronaldinho'yu Eskişehirspor'a alacak" diye konuştu. Bu sırada salonda gülüşmeler oldu.

Bakan Unakıtan ise, vergi rekortmenlerine teşekkür ederek, "Bu paraları kolay kazanmadınız. Bunları kazanabilmek için çok gayret gösterdiniz, ter akıttınız. Vergilerinizi de devletin hakkı diye verdiniz" dedi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Sarar, konuşmaların ardından kentin ticaretini temsilen sembolik altın kaplama anahtarı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a hediye etti. Sarar, "Bu anahtar size layık. Biz de vergimizi vereceğiz, Türkiye'yi dünya markası yapacağız" dedi. Unakıtan da, Cemalettin Sarar'a teşekkür etti. Bunun üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Kemal ağabey, sen anahtarı aldın. Bize bir şey kalmadı" diye espri yaptı. Unakıtan, Çağlayan'ın kendisinin de Eskişehir'in bir bakanı olarak kabul edilmesini isteyince, "Sen Eskişehir'in bakanı ol, sana daha neler veririz" diye konuştu.

Bakanlar Unakıtan ve Çağlayan ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na, şehrin tarihi ve önemli şahsiyetlerini simgeleyen birer kabartma tablo da hediye edildi. Tören, vergi rekortmenlerine ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 20:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?