7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

İşte Özlenen Tablo

1999 seçimlerinin hemen sonrasında Eskişehir merkezde şeçilen üç belediye başkanı nasıl da şevkle ve kol kola başlamıştı görevlerine. Çok zaman geçmedi ki Odunpazarı Belediye Başkanı İ.Haşim Ateş ayrıldı partisinden. Ve o zaman başladı terslikler. Ounpazarı bölgesinde yaşanan olumsuzluklar, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili orunlar, ödeme güçlükleri, işçilerin iş bırakmaları...

Ve CHP'nin seçime girememesi. Dolayısıyla Başkan İ. Haşim Ateş'in.  Önce bir şaşkınlık sonra kaos! İtirazlar, basn açıklamaları, Baykal'ın Eskişehir mitinginin iptali. Bu süreçte epeyce yorulan ve yıpranan Eskişehir.

29 Mart sabahı ise bambaşka bir tablo çıktı ortaya. Son derece çekişmeli bir seçimin ardından Yılmaz Hoca Büyükşehir Belediye Başkanlığını tekrar kazanırken 99 yılındaki güç yoktu arkasında. Alt belediyelerden söz ediyorum; Tepbaşı ve Odunpazarı Belediyeleri artık DSP'nin değil AKP'nindi. Ve seçimin hemen sonrasında Eskiehir AKP Milletvekili Murat Mercan'ın "itiraz" sözleri hepimizin kafasında "Kısır siyasi çekişmeleri yeniden mi yaşayacağız?" sorusunu oluşturmuştu. Bir de seçimden önce zikredilen sözler vardı bizzat Kemal Unakıtan tarafından.

Şimdi ise üç değerli başkanı yanyana görünce seviniyoruz. Nezaket ziyaretleri belki bunlar Yılmaz Büyükerşen'in şu sözü içimizi rahatlatıyor. "Üç eğitimciyiz, ve bu üçlü büyük projelere imza atacak." Zaten Yılmaz Hocamın yaptıkları ortada. 5 sene içerisinde Eskişehir'deki gelişme ve büyüme gözle görülür düzeyde. Belki bir gün bunları da yazarım ama o kadar uzunki...

Belediyecilik tecrübeleri yüzünden şimdilik birer soru işareti olan alt belediye başkanlarımız ise umuyorum ki bu tabloyu bozmazlar. Geçen dönemde İ. Haşim Ateş'in yaşadıklarını yaşamaz, yaşattıklarını yaşatmazlar. Sayın Burhan Sakallı, Sayın Dr. Tacettin Sarıoğlu ve Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i tekrar tebrik ederken, Eskişehir'in tarih, kültür ve öğrenci şehri imajının korunmasını ve geliştirilmesini temenni ediyorum.

Yılmaz Hoca'nın sözlerine itafen de şu cümleyle bitirmek istiyorum yazımı. Bu Üçlü çok  GÜÇLÜ!..

Emrah KOCABEY
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 21:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?