3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'Kürt sorunu demek tarihi bir hatadır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiç kimse bölücü terörün adını Kürt sorunu olarak koymasın. Bu tarihi bir hatadır" dedi.

Bir dizi faaliyete katılmak üzere Eskişehir'e gelen MHP lideri Bahçeli, Çifteler İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Bozdağ'ı da makamında ziyaret etti. Belediye önünde vatandaşlara hitap eden Devlet Bahçeli, AK Parti iktidarının uygulamalarını eleştirdi. Ardından Sakaryabaşı Tesisleri'ne giden Bahçeli, engellilerin pikniğine bir süre katıldı. Daha sonra Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Kırka Beldesi'ne geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10. Kırka Kültürel Şenlikleri'ne katıldı. Bahçeli, yapımı tamamlanan kültür merkezini açtı, el işi ürünlerin sergilendiği standları gezdi. Daha sonra şenliklerin düzenlendiği stada geçen Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, seçimle gelinen görevlerin süresinin belli olduğunu, bu sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Seçilenlerin millete hizmet etmek için göreve getirildiğini kaydeden MHP lideri Devlet Bahçeli, "Kimsenin seçimle geldiği görevde, 'Ben görev süremin sonuna kadar özgürüm, istediğim gibi davranırım. Günü gelince de seçime giderim' deme hakkı yoktur. Milletin iradesiyle gelinen her görev, seçilmiş insan üzerinde bir emanettir. Göz boyamaya, günü kurtarmaya yönelik yaklaşımlar asla benimsemediğimiz bir yönetim tarzıdır" diye konuştu.
Bahçeli, bazı hallerde ülkenin ve demokrasinin işlemesi için, seçimlerin 5 yıllık sürenin bitimi beklenmeksizin yapılması zaruretinin doğabildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün ne yazık ki, arkasındaki büyük parlamento gücüne rağmen yönetemeyen, sorunları çözemeyen, hatta daha karmaşık ve içinden çıkılmaz hale getiren bir hükümet bulunmaktadır. İçeriden ve dışarıdan kuşatılan, hareket alanı daraltılan, milli çıkarları her gün biraz daha tehdit altına giren ülkemizde, her ne kadar hükümet kaçsa da, erken seçim elzem olmuştur. İster 5 yıllık sürenin bitiminde yapılsın, isterse daha erken bir zamanda, bu ülkenin evlatları Türkiye'ye kaybettirilen bunca zamanın hesabını mutlaka soracaktır."

Türkiye'de yıllardır devam eden bir bölücü terörün olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, "Bunun adı, memleketi bölmeye yönelik terör ve teröristlerin adıdır. Bunun adı bölücü terördür. Ama hiç kimse bölücü terörün adını Kürt sorunu olarak koymasın. Bu tarihi bir hatadır, vahim bir tehlikedir. Aşımı, ekmeğimi, işimi herkesle paylaşırım. Ama devletimi, milletimi, toprağımı kimseyle paylaşmam" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 06:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?