7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Sakallı ve Sarıoğlu'ndan Büyükerşen'e Ziyaret


     Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Biz üçümüz de eğitimciyiz. Eskişehir’de belediye tarihinde bu bir ilktir. Bu bizim sadece yatırımlar ve sosyal kültürel hizmetler ötesinde, kent kültürünün oluşmasında da öğreticilik, eğiticilik vasfımızı birlikte kullanmamız gerektiği şeklinde de ayrı bir sinerji yaratacaktır.El birliğiyle Eskişehir’e nasıl daha güzel hizmetler verebiliriz, bunları şöyle genel çizgileriyle görüştük. Büyükşehir Belediyesi olarak iki belediyemize yapabileceğimiz yardımların ana çizgileri neler olabilir, kendilerinin başarılı olacaklarına benim güvenim tam. Belediyelerin bugünkü bünyesinden kaynaklanan ve geçmişten intikal eden bazı sıkıntıları olabilir.Ancak bu sıkıntıları el birliğiyle gidereceğiz. Eskişehirliler, dünden daha güzel bir şehirde, daha iyi bir şehirde yaşama imkanını elde edecekler. Ayrıca, Eskişehir’de pek çok kesime de birlik ve beraberlik içinde olmanın güzel bir örneğini vereceğiz. Kuşkusuz tabii ki basının da bize bu konuda objektif bir biçimde yaklaşması ve destek olması lazım. Öyle olacağını da ümit etmek istiyoruz.” Dedi.

     Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ise, “Bizler bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen Hocamızı ziyaret için geldik, hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Gerçekten, çok samimi bir ortamda, fevkalade yakın bir ilgiyle karşılaştık. Belki bazı insanların özellikle kaşımak istedikleri o özel durumlar, bundan sonra inşallah Eskişehir’de hiçbir şekilde yaşanmayacak. Biz buna inanıyoruz. Gelecek için umutluyuz. Geçmişteki çekişmelerin Eskişehir’e zarar verdiğini hepimiz çok yakından gördük. Burada kişisel hiçbir kazanç ya da kayıp olmadığını, tam tersine Eskişehir’in zarar gördüğünü yaşadık. O nedenle bundan sonra bu birlik ve beraberlik kişisel olarak bize bir şey kazandırmayacak ama Eskişehirlilere çok şey kazandıracak.” Diye konuştu.

      Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı şu şekilde konuştu.. “Bilindiği gibi üçümüzde mazbatalarımızı yeni aldık. Biz Tacettin Bey’le birlikte yeniyiz ama Sayın Hocamız kıdemli olduğu için hayırlı olsuna geldik. Eskişehir ortak paydasında ortak aklı harekete geçirerek, Eskişehir’in sorunları olduğu kadar imkanları da olan bir kent olduğunun bilincinde olarak şehrimize nasıl daha iyi hizmet edebilirizi konuştuk. İnşaallah önümüzdeki dönemde Eskişehir eskisinden çok daha güzel, ortak aklın harekete geçirildiği, kollektif bilincin harekete geçirildiği ve çok ciddi belediyecilik hizmetlerinin yapıldığı bir kent olacaktır, diye umuyorum.”

www.eshaber.net
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2004 Çarşamba 18:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?