4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

2. üniversite müjdesi

Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, uzun uğraşlar sonucu Vakıf Üniversitesi'nin yapımına başlanacağını belirtti.

Özhamurkar, "teknik" ağırlıklı olarak endüstri mühendisi yetiştirecek Vakıf Üniversitesi'nin yapımına başlayacaklarını söyledi. "Hayallerimiz gerçek oluyor" diyen Özhamurkar, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden onayların alınmasının ardından, arsa sorunu da çözdüklerini kaydetti. Kayseri'de 2. üniversite olarak faaliyete geçmesi beklenen Vakıf Üniversitesi'nin şehre 17 kilometre uzaklıkta Oğmaağaç mevkiine yapılacağını ifade eden Özhamurkar, üniversitenin 280 bin metrekarelik alan üzerine kurulacağını söyledi.

Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı'nın öncülüğünde kurulacak Vakıf Üniversitesi'nin alt yapısının tamamlanmasının ardından YÖK başvurusunun yapılacağını vurgulayan Özhamurkar, "Uluslararası boyutta rekabet ortamı arttı. Bu kapsamda eğitimin öneminin çok daha fazla hissedilemeye başladı. Kayseri Vakıf Üniversitesi, özellikle Anadolu sanayicisinin kalifiye teknik eleman ihtiyacına cevap verecek niteliklere sahip örnek bir eğitim ve öğretim kurumu olacak. Üniversitesi kurulduğu günden sonraki yılda ihtiyaca göre büyüyerek 2.5 milyon metrekareye ulaşabilecek. Bu işimizde başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 14:45:17
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 15:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?