1
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Kayseri'de 'iş'de engelli' projesi

Kayseri'de "İş'de Engelli" isimli projeyle 60 bedensel engelli vatandaşın vasıflı eleman statüsüne kavuşturulması amaçlanıyor. 

Kayseri Çıraklık Eğitimini Geliştirme Derneği ve Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "İş'de Engelli" projesiyle engelli vatandaşlar meslek sahibi olacak.

Avrupa Birliği'nin de (AB) desteklediği projeyle ilgili bir açıklama yapan Çıraklık Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Faruk Vural, projenin tamamlanmasıyla 60 bedensel engelli vatandaşın, mesleki kariyere kavuşacağını söyledi. Mesleki eğitim almamış ya da kısıtlı eğitim görmüş bedensel engelli vatandaşlara, bilgisayarlı muhasebe elemanlığı ile büro yönetimi ve sekreterlik branşlarında eğitim verileceğini belirten Vural, 11 ay sürecek eğitim için ilk kursun Mart-Mayıs ayları arasında gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Kursa katılacak adayların 18-40 yaşları arasında ve en az ilkokul mezunu olması gerektiğini ifade eden Vural, eğitim verilecek bedense engelli vatandaşların iş hayatına uyum sağlayabilmesi için psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra, iş arama becerilerinin geliştirilmesi içinde İş-Kur Kayseri Müdürlüğü uzmanlarınca eğitim verileceğini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 13:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?