30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

Başkan'dan eğitime destek

Kayseri'ye bağlı Gömürgen Kasabası'nın Belediye Başkanı Selahattin Baydan, açtığı kütüphaneyi makam odası olarak kullanarak örnek teşkil ediyor. 

Belediye Başkanı olduktan sonra eğitim ve öğretime büyük önem verdiğini belirten Gömürgen Belediye Başkanı Selahattin Baydan, okumaya verdiği değeri kasabaya kazandırdığı 10 bin kitabı olan büyük bir kütüphane ile gösteriyor. Makam aracı kullanmadığını ve kütüphaneyi de makam odası olarak kullanmaya başladığını kaydeden Baydan, "Okumak için büyük güçlükler çektim. Kasabamızda eğitim imkanları kısıtlı olduğu için eğitime büyük önem veriyorum. Amacım, okuma oranı yüksek bir Gömürgen'dir. 

Kasabamıza yaklaşık 10 bin kadar kitabı olan bir kütüphane kazandırdım. Hemen hemen her alanda kitabımız mevcut. Vaktimin büyük kısmını kütüphanede geçirdiğim için işlerimi de burada yapmaya başladım. Beni arayanlar, kütüphanede buluyor. Ayrıca beni okurken gören insanlar da okumaya merak sarıyor" dedi. 

Türkiye'nin okuyan insanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Baydan, bu konuda herkesin özverili olması gerektiğini belirterek, "Okullarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. 

Geleceğimiz olan çocukların okuması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Kasabamızın ve ülkemizin okuyan insanlara ihtiyacı var. Ben de bu konuda üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 11:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?