30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

Erciyes Üniversitesi'nde ilk ders

Erciyes Üniversitesi'nde 2006-2007 eğitim-öğretim yılı, düzenlenen törenle açılırken, eğitim döneminin ilk dersini YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enver Hasanoğlu verdi. 

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Erciyes Üniversitesi korosunun mini konseriyle başladı. Törene, Vali Osman Güneş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, 12. Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Belpınar, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Orhan Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Rektör Cengiz Utaş, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enver Hasanoğlu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Erciyes Üniversitesi 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, Erciyes Üniversitesi'nin, uluslararası eğitim ve araştırma alanında rekabet gücü yüksek, yarışan, böylece ulusal ve uluslararası eğitim ve araştırma alanına orijinal katkılar sağlayan bir üniversite olmayı hedeflediğini söyledi. Erciyes Üniversitesi'nin bir hayırsever üniversitesi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Utaş, "Üniversitemize yapılan bağış miktarı 70 milyon doların üzerine çıkmış bulunmaktadır. Bu rakam, bugüne kadar bir kuruma yapılmış en büyük bağış miktarını ifade etmektedir. Hayırseverlerimizin bu katkıları ile, devlet bütçesi dışındaki kaynaklar, eğitimin hizmetine aktarılmış, iş dünyasıyla üniversite arasında kurulan dayanışma, tüm ülkeye, hatta dünyaya örnek olmuştur" dedi. 

Yüksek öğretim kurumlarının, mali ve idari açıdan bir çok sorunlarının olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Utaş, "Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından iki kez ziyaret edilen üniversitemiz, bir çok alanda tam not alırken, idari ve mali özerkliğin olmayışı eleştirilmiştir. Bu sorunların üniversitelerimizi dünyanın büyük olanaklara sahip diğer üniversiteleri ile rekabet etmelerini zorlaştırdığını hepimiz biliyoruz. Bırakınız dünya üniversitelerini, kendi ülkelerimizde bile devlet üniversiteleri ile vakıf üniversiteleri arasında büyük bir açılım olmuş, devlet üniversiteleri, neredeyse vakıf üniversiteleriyle rekabet etmekte zorlanır hale gelmiştir" diye konuştu. 

Rektör Utaş'ın ardından bir konuşma yapan Vali Osman Güneş ise, ülkenin geleceği için kaliteli insan gücüne ihtiyaç olduğunu, bu nedenle öğrencilerin kendini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Kayserili hayırseverlerin bir çok alanda olduğu gibi Erciyes Üniversitesi'ne de büyük katkılarının olduğunu hatırlatan Vali Güneş, Kayseri'deki 8 aylık görev süresince Erciyes Üniversitesi'nin yaptığı tüm organizasyonlara katkı sağlamanın kendisi için bir görev olarak kabul ettiğini kaydetti. 

Konuşmaların ardından 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dersini YÖK Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Enver Hasanoğlu verdi. Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, yılın ilk dersini veren Prof. Dr. Hasanoğlu'na çiçek ve plaket takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 17:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?