30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

Öğrencilere 'Enerji Tasarrufu' semineri

Her yıl 10-17 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. tarafından öğrencilere yönelik eğitim seminerleri veriliyor.

2006 yılının ilk enerji tasarrufu eğitim semineri 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Seminer öncesi bir konuşma yapan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, ilk ve ortaöğretim kurumlarında verilen eğitim seminerlerinin sadece enerji tasarrufu haftasıyla sınırlı kalmayarak bütün bir öğretim yılına yayılacağını, binlerce öğrenci ve öğretmenin enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirileceğini söyledi.

Elektrik enerjisinin ülke kalkınmasında ve gelişmesinde temel ölçülerinden biri olduğunu, sosyo-ekonomik gelişmelerinde en önemli unsurları arasında yer aldığını belirterek, "Artan nüfus, sanayileşme faaliyetleri, yeni teknolojilerin geliştirilmesine paralel hayat standartlarının yükselmesi her yıl daha fazla enerji kullanımına, dolayısıyla da alışılmış enerji kaynaklarının hızla tükenmesine neden olmaktadır. Bu kaynakların artırılabilmesi için mevcut kaynaklar rehabilite edilirken, diğer yandan da başta yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları olmak üzere nükleer enerji son yıllarda gündemden düşmemektedir. Bu nedenle enerji tasarrufuna azami derecede dikkat edilmeli, bilinçli ve verimli kullanımla milyonlarca enerji tasarrufu sağlanacağı unutulmamalıdır. Bizde Kurum olarak 2005 yılında olduğu gibi 2006 yılında da ilk ve orta öğretim kurumlarımızda öğrenci ve öğretmenlerimizin enerji tasarrufu ve enerjinin bilinçli kullanılmasına yönelik eğitim seminerlerimizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Büyükkeçeci'nin yaptığı konuşmasının ardından Şirket Eğitim Kariyer Şefliği Memuru Metin Şener, öğrencilere yönelik seminer verirken, konuyla ilgili broşürler de dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 14:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?