4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okul kantinlerine cips yasağı geliyor

Okul kantinlerinde sağlıksız beslenme ve obeziteye sebep olan kola, cips, çikolata gibi yiyeceklerin satışına Kayseri'de sınırlama getiriliyor. Bu yiyeceklerin yerine meyve, sebze, ayran ve yoğurt satışının teşvik edilmesi kararlaştırılıyor.

Kayseri İl Genel Meclis Başkan Vekili ve Kocasinan İl Genel Meclis Üyesi Cemil Görücü, ilköğretim okullarının kantinlerinde patates cipsi, çikolata ve kola satışının yasaklanması için Meclis'e önerge verdi. Gündeme alınan önergenin sahibi Görücü, "Bu konuda karar almayabiliriz. En azından tavsiye kararı alarak Milli Eğitim Bakanlığı'na ve TBMM'ye gönderebiliriz" dedi.

İlköğretim Okullarındaki besin değeri olmayan yiyecekler olarak nitelendiren mısır ve patates cipsleri, kola türü içecekler ve çikolatanın gençlerin beden ve akıl sağlığını olumsuz etkilediğini söyleyen Görücü, birçok ülkede bu tür yiyeceklerin yasaklandığını vurguladı.

Zaman zaman zehirlenme olaylarının yaşandığına dikkat çeken Çelik, gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Çocuklara dengeli beslenme alışkanlığını kazandırmaya katkıda bulundurmak istediklerini söyleyen Görücü, "Bu yasak kararı çok net olarak ilköğretim okullarında alınmalıdır ve alınırken de öğretmenlerin, doktorların ve diyetisyenlerin görüşleri alınmalıdır. Uygulamanın sağlıksız beslenme, obezite ve bulaşıcı hastalıklar gibi önemli riskleri de beraberinde getirebileceği düşünülmelidir. Tüm gün okulda çocuklara sağlıklı beslenme olanağı sunan öğle yemeği uygulamasını ikame edebilecek, çocukların beden ve zihin gelişimine uygun bir yöntem bulunmalı ve uygulanmalıdır" şeklinde konuştu.

İlköğretim okulu yapma kararı alan bir meclisin bu konuda fikir beyan etmesinin normal bir şey olduğunu belirten Görücü, diğer il genel meclis üyelerinden destek istedi. Görücü, "Kendi evlatlarımızı düşünen birer baba, anne olarak böyle bir uygulama için teklif etme hakkım olduğu kanaatindeyim. Biz bu konuda karar alamayabiliriz. Ama önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tavsiye kararımızı, daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM'ne gönderebiliriz" ifadesini kullandı. Konuşmasının ardından söz alan İl Genel Meclis üyeleri, Görücü'nün fikrine destek verdi. Meclis Başkanı Taş, önergenin önümüzdeki günlerde görüşülmesi için gündeme aldı.

Görücü'nün önerisi Kayseri İGM'nin bu haftaki oturumlarında değerlendirmeye alınacak. Meclisin büyük bir bölümünün destek verdiği, kabulüne kesin gözüyle bakılan öneri, ardından Milli Eğitim Müdürlüğü ve TBMM'ye gönderilecek.

CHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 14:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumaali kay IP: 85.98.190.xxx Tarih : 21.09.2008 10:07:41

cok güzel bir uygulama ama konya ereglide bu uygulama yapılmıyor ve cocuklar zehirleniyor