4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

EÜ'ye 70 milyon dolarlık yardım


Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Kayserili hayırseverler tarafından üniversiteye bağışlanan fiziki yapıların 70 milyon doları geçtiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, üniversiteye yapılan bir çok okulun hayırseverler tarafından yapıldığını hatırlattı. Erciyes Üniversitesi'ne Kayserili hayırseverlerin yaptırdığı okullarla birlikte ülke geleceğinin sağlıklı yetişeceğini kaydeden Prof. Dr. Utaş, üniversiteye şimdiye kadar hayırseverler tarafından bağışlanan fiziki yapıların 70 milyon doları geçtiğini vurguladı. Prof. Dr. Utaş, "Özellikle Kayserili hayırseverler eğitime büyük derecede katkı sağlıyor. Bu Türkiye'ye örnek olacak bir durumdur" dedi.

Üniversiteleri içerisine Boydak ailesi tarafından tamamlanan, öğretim elemanları ve personel çocuklarının yararlanabileceği ilköğretim okulunun eğitim ve öğretimine başladığını da belirten Prof. Dr. Utaş, "Üniversitemizin hayır ve yardım elini esirgemeyen İzzet Bayraktar'ın yaptırdığı, geçen yıl temelini attığımız Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu önümüzdeki aylar içerisinde hizmete açılacaktır. Hayırsever Mustafa Eraslan ve Fevzi Mercan üniversite hastanemize birer blok da çocuk hastanesi kazandırmak üzere harekete geçmesi bizleri çok sevindirmiştir. Mustafa Çıkrıkoğlu önceki yıllarda Safiye Çıkrıkoğlu Meslek Yüksek Okulunu yaptırmış ve geçen ay yeni bir yüksek okulun temelini atarak zincire yeni bir halka eklemiştir. En genç hayırseverimiz Ziya Eren, eğitim fakültesi binasının yapımını üstlenerek insanımızın eğitimi ve geleceğini şekillendirecek olan öğretmenlerimizin yeterli alt yapı koşullarında yetişmesini sağlayacaktır" diye konuştu. Prof. Dr. Utaş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin birçok bölümünü hayırseverlerin restore ettiğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Erciyes Üniversitesi'nin 27. kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:50:10
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 16:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?