4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğrenciler Malta'da Türkiye'yi tanıttı

Kayseri'de Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Avrupa Birliği (AB) destekli Socrates-Comenius projeleri kapsamında geçtiğimiz hafta Malta'ya ziyarette bulundu.

AB destekli Socrates-Comenius projeleri çalışmalarından "Legends Acros Europe" (Şehir Efsaneleri) konulu Malta'da gerçekleşen projeye, Türkiye, Polonya, İtalya, İspanya'dan öğrenci ve öğretmenler katıldı. Malta'ya yapılan bu ziyaret sayesinde Türkiye'ye karşı bazı önyargıların ortadan kalktığını belirten Kayseri Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi Müdürü Mehmet Coşar, bu projelerin ülkeye büyük katkı sağladığını kaydetti. Projenin amaçlarını ve proje sırasında yaşananları anlatan Coşar,

"Türkiye AB üyesi olmamasına rağmen, eğitim projelerine taraf olmuştur. Okulumuzda bu antlaşmalar kapsamında 5 ülke 6 okul ile ortak bir proje çalışmasına girmiştir. Projeler çerçevesinde bu yıl ilk olarak Malta'ya ziyaretimiz oldu. Orada yetkili kişilerle ve eğitim otoriterleriyle görüşmeler yapıldı. Malta'da çok sıcak karşılandık. Ev sahibi okul bizi oranın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi. Orada bulunan ülkelerin insanlarıyla kaynaştık. Malta'da aileler de bize büyük ilgi gösterdi. Malta'dan ayrılırken uçağımız ayrılına kadar bize sevgi gösterisinde bulundular. Biz ayrılana kadar el sallamaya devam ettiler" dedi.

Bu projelerin herkese fayda sağladığının altını çizen Coşar, "Proje sayesinde ülkeler arasındaki önyargılar ortadan kalktı. Dostluk ilişkileri geliştirildi. Eğitim sistemleri hakkında bilgi edindik. Bu proje genel anlamda okulumuza bir dinamizm kattı. Öğrencilerimizin dil öğrenimine büyük katkı sağladı. Bu proje öğrenci ve öğretmenlerimizin ufkunu açtı. Bu projeyi ve diğer projeleri devam ettirerek okulumuza ve şehrimize başarılı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Proje kapsamında başka ülkelerden gelecek olan öğrenci ve öğretmenler için çalışmaların şimdiden başlatıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 11:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?