3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Polis adayları ders başı yaptı

Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu 2005-2006 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı.

Polis Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenen törene, Vali Vekili Tevfik Karabalık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Emniyet Müdür yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Yalçın, bu yıl müracaat eden 74 bin 400 aday içerisinde kazanan 6 bin 610 erkek ve 390 bayan aday olmak üzere toplam 7 bin adayın Polis Akademisi Başkanlığı'nca Türkiye genelindeki 24 Polis Meslek Yüksek Okulu'na dağıtımların yapıldığını hatırlatarak, sınavı kazananlardan 290 adayın atamasının Kayseri'ye yapıldığını ve bu öğrencilere ön eğitimlerin verildiğini belirtti. Yalçın, "Kamu düzeninin koruyucu olan biz polislerin, hukukun üstünlüğünün toplumda egemen kılınması için suç ve suçlularla mücadelemiz sırasında görevimizi insan haklarına saygı çerçevesinde ve kanunların bize vermiş olduğu yetki sınırları içerisinde sürdürmemiz gerekmektedir" dedi.

Daha sonra söz alan Vali Vekili Tevfik Karabalık ise polislik mesleğinin zorlukları ve sorumluluklarına dikkat çekti. Bu mesleğinin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Karabalık, polis eğitiminde 2 yıllık eğitimin yeterli olmadığını dile getirdi.

2005-2006 eğitim-öğretim yılının, "Türk Dili ve Edebiyatı" konulu ilk dersi ise Sami Yangın Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Birol Ayhan tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 15:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?