4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

10 Milyar Meşe Projesi

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kayseri Temsilcisi İsmail Gökşen, TEMA tarafından 1998 yılında başlatılan ve dünyanın en büyük ağaçlandırma projesi olan "10 Milyar Meşe Projesi" kapsamında Kayseri'de daha önce yüzde 6 olan orman alanlarını, yüzde 20-30'lara çıkarmanın hedeflendiğini bildirdi.

TEMA İl Temsilcisi Dr. İsmail Gökşen konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "10 Milyar Meşe Projesi"nin ulusal bir proje olduğunu, proje sonunda 1 milyon hektarda oluşacak meşe ormanlarının toprak kaybını önleyeceğini, hayvancılık ve tarımın gelişmesine yardımcı olacağını, yöre ekonomilerine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Dr. İsmail Gökşen, "Türkiye Çöl Olmasın sloganı ile yoluna devam eden TEMA'nın, erozyonla mücadelede bu yılki mermileri yine meşe palamutlarıdır. Ülke bazında şimdiye kadar 830 milyon meşe palamudu toprakla buluşmuş, ilimizde de her köyde 5-10 hektar, ilçelerde 50-100 hektarlık alanlara meşe koruluğu oluşturma çerçevesinde 5 bin dönümlük fiili ekim gerçekleştirilmiştir.

İlimizde daha önce yüzde 6 olan orman alanlarının, bu projenin de katkısı ile önce yüzde 10'lara, daha sonra ise yüzde 20-30'lar seviyesine çıkarılması hedeflenmektedir. Amaç yeşil alanların genişletilmesi, su ve toprağın korunması ve ağaç sevgisinin geliştirilmesidir. İnsanlarımız için, doğa için, çocuklarımızın geleceği için bu milli davada tüm kurum ve kuruluşların, halkımızın ilgi ve desteğine teşekkür ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 14:34:23
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 14:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?