4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Dondurucu soğuk korkutmuyor!

Kayseri’de son günlerde yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Hava sıcaklığının eksi 25 dereceyi gördüğü Kayseri’de bu zor şartlara aldırış etmeden dondurucu soğuklara meydan okurcasına hafta sonu yürüyüş geleneğini aksatmayan Erciyes Kardelen Ekibi bu özelliği ile dikkatleri çekiyor.

Hava şartları, ne olursa olsun her hafta sonu düzenli yürüyüş yapmalarıyla tanınan Erciyes Kardelen Ekibi Yürüyüş Lideri Salih Köylü ve ekip üyeleri, 1995 yılından beri sürdürdükleri bu geleneği yaşatmak için hava şartlarına aldırış etmediklerini belirttiler.

Erciyes’e ister iki metre kar yağsın, isterse hava sıcaklığı eksi 30 dereceye düşsün bu şartlara aldırış etmeden yürüyüşlerimize yine devam edeceğiz ifadelerini kullanan Erciyes Kardelen Ekibi Lideri ve İl Genel Meclisi Üyesi Salih Köylü, önemli olan konunun kararlılık olduğunu söyledi.

Yürüyüşe başlamadan önce vücutlarını iyi giyinerek koruduklarını ifade eden Köylü, hava sıcaklığının kaç derece olursa olsun yürüyüşe başladıktan 30-40 dakika sonra vücudun ısınmaya başladığını ve vücudun ısındıktan sonra dışarıdaki havanın öneminin kalmadığını belirtti.

Toz karı, uzun pistleri ile dünya kayak merkezleri arasında ün yapan sönmüş volkanik Erciyes Dağının yüzlerce yürüyüş parkuruna sahip olduğunun altını çizen Köylü, ”Çok amaçlı birçok spora imkan tanıyan Erciyes dağı bu yönleriyle dünya’da eşi benzeri olmayan fırsatlar sunuyor. Erciyes’e sahip çıkmalıyız. Çünkü dünya’da başka Erciyes yok” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 10:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?