3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Caddeler kayak pistine döndü!

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de etkisini gösteren aşırı kar yağışı, şehir merkezinde ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar karla kaplı sokaklarda kayak ve snowboard yaptı.

Kayseri'de önceki geceden bu yana devam eden kar yağışı sonrasında hayat adeta felç oldu. Tüm şehir beyaza bürünürken, karın keyfini ise kayakseverler çıkardı. Erciyes Kayak Merkezi'nin yollarının kapalı olması nedeniyle kayakseverler takımlarını kuşanıp caddelere çıktı.

Şehir merkezinde kaldırımda yürüyen insanların arasından hızla geçen kayakçıları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, kayakseverler ise adeta ölüme meydan okudu. Alt geçitlerdeki yürüyen merdivenlerden kayan çılgın kayakçı Mehmet Eğlenceoğlu, zaman zaman düşme tehlikesi geçirdi. Eğlenceoğlu, evine gitmeden önce bir balıkçıya uğrayarak 2 kilo da hamsi aldı. Eğlenceoğlu balık tezgahının önüne geldiği sırada vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

İlk kez kayaklı bir müşteriyle karşılaşan balıkçı esnafı şaşkın olduklarını ancak cesareti nedeniyle kendisini tebrik ettiklerini belirtti. Kayakçı Mehmet Eğlenceoğlu, balıkçıdan esnafın tezahüratları ile ayrıldı. Daha sonra alışverişini tamamlayan Eğlenceoğlu, arkadaşının arabasının arkasına bağladığı halat ile caddelerde kayak yapmaya başladı. Zaman zaman tehlikeli anların da olduğu kayaklı şehir turu sırasında otomobilleriyle seyreden vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Eğlenceoğlu; "Erciyes'e çıkamayınca caddelerde kayak yapmaya karar verdik. Bu çok zevkli. Her kar yağdığında yapıyoruz. Ben kayakları ayağıma doğduğumda taktım. Zor diye bir şey yoktur. Bu sporu seven herkes yapabilir. Bu sporun Kayseri'de de gelişmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi. Bu arada kayak yapanları gören bir snowboardcu da caddeye koştu. Bir aracın arkasına halat bağlayan snowboardcu, caddelerde uzun süre kayarak karın keyfini çıkardı. Mehmet Eğlenceoğlu evine kayak yaparak ulaşırken, gece saatlerinde birçok kayaksever caddelerde tur attı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 10:44:11
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 10:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?