4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

63'lük dede gençlere taş çıkartıyor

Erciyes dağında, 63 yaşında ki Nazım Pehlivan dede her gün yaptığı spor, soğuk su ve kar banyoları ile gençlere meydan okudu.

Soğuk su ve kar ile banyo yaptığını ifade eden Hisarcık’lı Nazım dede, bu dinç görünümünü yaptığı sporlara bağlıyor.

Yıllardır her bulduğu fırsatta spor yaptığını belirten Nazım Pehlivan, “Erciyes gibi karı ve güneşi güzel bir mekanı değerlendirmek gerekir. Yaz aylarında deniz sahillerinde, kış aylarında ise Erciyes’te güneşlenirim. Sürekli spor yapar, yediklerime özen gösteririm. Kış aylarında Erciyes’te kayak yapar, yaz aylarında ise denizde yüzerim. Bizim güzellik salonlarında işimiz olmaz, biz derimizi buz gibi Hisarcık sularıyla ve Erciyes’in karıyla gerdiriyoruz” dedi.

Erciyes Kayak Merkezinde Kar ayakkabılarıyla ve kışlık montlarıyla kayak yapanların şaşkın bakışları arasında kar banyosu yapan 63 yaşında ki Nazım Pehlivan, yaptığı kayak gösterisi ile de her yaşta insanın kayak yapabileceğini gösterdi. En güzel sporlardan birinin kayak olduğunu belirten Nazım Dede, “Kayak yapmak vücudun bütün kaslarını çalıştırmaktadır. Kayak dinç ve sağlıklı olmak için en güzel sporlardan biridir, bilmeyenlere bu sporu tavsiye ederim” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 14:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?