3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kan verin, hayat kurtarın!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğünce, Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi’nin taze kan ihtiyacını karşılamak amacıyla 41 ünite kan bağışında bulundu.

Kurum içerisinde her yıl düzenli bir şekilde kan bağışı yapıldığını belirten KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Kan vermek hem kutsal hem de sağlıklı bir olaydır. Çünkü verilen kanın bir insan hayatını kurtardığı gibi kendi vücudundaki hücrelerin de yenilenmesi sebep oluyor” dedi.

Üniversitedeki kan ihtiyacı olan hastalara yardımcı olurken kendi personelinin de sağlık durumunu kontrol altında tuttuklarını açıklayan Batukan, personelin kan bağışına gösterdiği duyarlılığın kendilerini sevindirdiğini belirterek, “İhtiyacı olan hastalara taze kan temin etmek için başlatılan kampanyamıza işçi ve memur personelimiz büyük bir ilgi göstermiştir. İnsanlık adına yapılan bu vazifeden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KAN VEREN İNSANIN HÜCRELERİ YENİLENİR”
Kan verme şartları hakkında bilgiler veren KASKİ Doktoru Naciye Baran ise, "Kan bağışında bulunacak kadınlar bir yıl içerisinde 3 kez, erkekler ise 4 kez kan verebilirler. Sağlıklı bir insan 18-65 yaş arasında kan bağışlayabilir. Kan bağışçısının vücut ağırlığı en az 50 kg, vücut ısısı da 37,5 derece olmalıdır. Kan vermeden önce hiç bir şekilde ilaç alınmamalıdır. 12 saat öncesine kadar da alkol alınmamalıdır. Kan veren bir insanın tüm kan hücrelerinin yenilenmesi nedeniyle daha zinde olmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 14:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?