4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

18 yıldır sokakta

Kayseri'de yıllar önce banka veznedarı olarak çalışan 52 yaşındaki Celal Özbahçeciler, eşinden ayrıldıktan sonra hayata küserek sokaklarda yaşamaya başladı.

Hacı Saki Mahallesi'ndeki boş arasa da hayatını sürdüren 52 yaşındaki Celal Özbahçeciler, çok sevdiğini söylediği eşinden ayrıldıktan sonra bu hale geldiğini belirtti.

Çevredekilerin yardımı ile geçimini sağlayan Özbahçeciler, üzerindeki parçalanmış elbiseleri ve kirlenmiş vücudu ile sefil bir hayat sürüyor. Yaşadığı iyi bir hayatın ardından düştüğü bu hayat, onu yaşama arzusundan alıkoymamış.

Uzun yıllar sokaklarda yatıp kalkan ve hayatını sürdürmeye çalışan Özbahçeciler, yoldan geçenlerin kendisine "deli" olarak baktığını ve buna çok üzüldüğünü söyleyerek, her insanın bu duruma düşebileceğini belirtti.

Yılardır sokaklarda olan ve çetin kış şartlarını, vatandaşların yardımıyla satın alınan kulübesinde karşılamaya hazırlanan Özbahçeciler, kimini satın aldığı, kimini de yine çöpten topladığı gazeteleri okuyarak ta gününü geçirmeye çalışıyor. Celal Özbahçeciler, "1971 yılında evlendiğim eşimden ayrıldıktan sonra hayata küstüm ve bir bankadaki veznedarlık işimi de bıraktım.

Daha sonra sokaklarda yaşamaya başladım. Yaklaşık 2 yıl önce yetkililer gelerek beni huzurevine götürdü fakat orada sıkıldım ve alışamadım, huzurevinden çıktım. Şimdilerde bu bölgede kendi halimde kimseden bir şey beklemeksizin bekçilik yapıyorum. Esnaflardan 1-2 kişi haftalık maddi yardım yapıyor. Bana bir yıkık bina gösterdiler, orada iki gündür kalıyorum ama camları olmadığından dolayı daha çok vaktimi bu bölgede geçiriyorum" dedi.
Kuşlar için çöpten topladığı ekmekleri ise oturduğu boş arsaya yayan Özbahçeciler, kuşların kendisine zevk verdiğini belirtti.

Dilencilere seslenen Özbahçeciler, "Sıhhati yerinde olup da dilenenler gidip çalışsınlar. Ben hiçbir zaman dilenmedim. Allah kimseyi dilenmek gibi kötü bir duruma düşürmesin. Ben yetkililerden yardım bekliyorum, bana iş verirlerse çalışırım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 23:16:56
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 23:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?