1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Ab-ı Hayat' projesi hayata geçiyor

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Erkilet ve Erkilet Beldesine bağlı Vartan mahallesinin su sorununu çözümleyecek “Ab-ı Hayat” projesinin bu ay içerisinde hayata geçirileceği belirtildi.

Ab-ı Hayat Projesi ile Erkilet Beldesi ve civar mahallelerini sağlıklı ve bol içme suyuna kavuşturacaklarını kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Programları çerçevesinde kazanılan 1 milyon 895 bin 798 Euro’luk hibe ile Erkilet bölgesine 1 adet 200 metreküplük toplama deposu, 4 adet kuyu binası, 1 adet bin metreküplük dağıtım deposu, 2 adet terfi binası, 7 adet debimetre odası, 1 adet 300 metreküplük dağıtım deposu yapıldı. Ayrıca bu çalışmalarımız sırasında bölgeye toplam 14 bin metre uzunluğunda çelik boru döşendi” dedi.

Yapılan çalışmalarda terfi hatlarının 2035 yılına, pompa hesaplarının ise 2020 yılına göre dizayn edildiğini belirten Batukan, “Projenin özel amacı; Erkilet halkının yaşam kalitesini artırmak ve içme suyu alt yapısında AB standartlarına ulaştırmak. Erkilet ve civar mahalle sakinlerini AB desteği hakkında bilgilendirmek ve beldedeki ticari alt yapıyı geliştirmek. Projenin asıl amacı ise; bölgedeki çevre altyapıyı iyileştirerek yaşam kalitesi artırmak ve diğer beldelere örnek proje yapma kültürü oluşturmak. Ve bölgenin ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak” şeklinde ifade etti.

Erkilet beldesinin daha önceki içme suyu alt yapısının ekonomik ömrünü doldurduğu, teknolojik olarak çağın çok gerisinde kaldığını açıklayan Batukan, “Mevcut sistemde su kalitesi kötü, tesis bakımsız ve işlevini yerine getiremez durumdaydı. İşletim sistemindeki mekanik ve otomasyon sistemleri tamamen ilkel koşullardaydı. Ab-ı Hayat Projesi ile bölgenin içme suyu sorunları tamamen ortadan kaldırılacaktır” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?