3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çiçeklikte karpuz yetiştirdi

Kayseri'de bir pastırmacı esnafı, çiçeklikte karpuz yetiştirdi. Çiçeklikte 12 kilogram ağırlığa ulaşan 2 adet karpuzu 18 kilogram olunca keseceğini belirten pastırmacı esnafı, "Bu karpuzları kesip bütün esnafa dağıtacağım" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kazancılar Çarşısı'nda yaptığı çevre düzenlemesiyle birlikte cadde ortasına konulan çiçekliklerde, Mustafa Eğilmez isimli esnaf tarafından yetiştirilen karpuzlar dikkat çekiyor.

Her biri yaklaşık 4 metrekare büyüklüğünde yer alan çiçekliklerden birinde 45 gün önce karpuz tohumu ekerek bugün 12.8 kilogram ağırlığında olan 2 adet karpuz yetiştirdiğini ifade eden pastırmacı esnafı Mustafa Eğilmez, çiçeklik olarak planlanan yerde karpuz yetiştirme fikrinin kendisine ait olduğunu ve diğer esnafında karpuz yetiştirme konusunda kendisine yardımcı olduklarını söyledi.

Karpuz ektiği çiçekliği sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez suladığını ve çiçek gübresi ile toprağı gübrelediğini belirten Eğilmez, "Karpuzlar, çarşı içerisinden geçen herkesin ilgisini çekiyor ve görenler hayretle karşılıyor.

Karpuzlar, gündüz esnaf, gecede çarşının güvenliğini sağlayan bekçiler tarafından korunuyor. Karpuzlar, sayesinde çarşımızı ziyaret eden müşteri sayısında da artış oldu. Yetiştirdiğim karpuzları 20 gün sonra 18 kilogram ağırlığa ulaştıkları zaman, keserek tüm esnafa dağıtmayı düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 13:52:17
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 10:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?