4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Doğal bitkiler şifa kaynağı

Nezleden romatizmaya, kansızlıktan cinsel hastalıklara göğüs geren şifalı bitkilere halk büyük rağbet gösteriyor. Havaların soğumaya başlaması da, şifalı bitkilere olan talebi daha da artırıyor.

Kayseri'de baba mesleği olan baharatçılık işini yürüten İbrahim Özselamloğlu, dükkanında yaklaşık 150 çeşit baharatın bulunduğunu ve satışlardan memnun olduğunu belirtti. "Şifalı bitkiler, her derde deva" diyen Özselamoğlu, vatandaşların bazı hastalıklara tedaviyi ilaçlar yerine, doğal otlardan aradığını söyledi.

Özselamoğlu, "Özellikle havaların soğumasıyla birlikte kuşburnu, ıhlamur gibi bitkilerin satışları oldukça arttı. Ihlamurun gribe, üzümün kansızlığa, kekiğin bronşit ve astıma iyi geldiğini artık herkes biliyor. İş temposundan dolayı kendini bedensel olarak yorgun hissedenler, bol bol taze hurma yiyerek eski enerjilerine ve güçlerine kavuşabilirler.

Kansızlık çekenler bol bol kuru üzüm yemeli. Bunun gibi bir çok hastalığa bir çok bitki önerebiliriz. Her hastalığa iyi gelen bitki mevcut. Önemli olan hangi hastalığa hangi bitkinin iyi geldiğini bilmek. Biz bu konuda vatandaşlara elimizden gelen yardımı gösteriyoruz. Şifalı bitkilere olan talep ve satışları bizi memnun ediyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 12:00:50
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 11:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?